Dveri: Ne izlaziti na referendum o gradonačelnicima u organizaciji Кurtija 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Pokret Dveri pozvao je danas stanovnike Кosovske Mitrovice, Leposavića, Zvečana i Zubinog Potoka da ne izlaze na predstojeći referendum zakazan za 21. april o smeni gradonačelnika u tim mestima.

„Taj referendum, kao i izbori za gradonačelnika ove četiri opštine, biće održani po zakonima lažne države Кosovo, što automatski znači i priznanje ove lažne tvorevine.

Na izlazak na referendum pozivaju predstavnici takozvane Srpske liste koji su i 2021. godine učestvovali na izborima po zakonima lažne države Кosovo, a mnogi od njih su se i zaklinjali na takozvanom Ustavu Кosova, kao poslanici u separatističkoj skupštini u Prištini“, saopštila je pokrajinska organizacija Dveri.

Kako su naveli, „Aleksandar Vučić i takozvana Srpska lista su, u maju prošle godine, doveli na sopstveni miting u Beograd Srbe sa severa Кosova i Metohije, kako bi Albanci lakše zauzeli zgrade u četiri opštine na severu“.

„To je i tada, a i sada, jasan pokazatelj dobre saradnje Vučića, takozvane Srpske liste i Aljbina Кurtija, a jedini koji ispaštaju zbog takve saradnje su Srbi na Кosovu i Metohiji“, poručile su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari