Dveri: Nova parlamentarna opozicija beži od odgovornosti za hapšenje i premlaćivanje studenata 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Srpski pokret Dveri smatra besmislenim ponavljanje parlamentarnih izbora na samo 34 biračka mesta i zahteva poništavanje i ponavljanje izbora na svim nivoima, što se posebno odnosi na republičke i beogradske izbora, zbog grubog kršenja izbornih regularnosti i izborne krađe, saopšteno je iz ove stranke.

Kako se dodaje, ponovljeni izbori na 34 biračka mesta ne mogu biti održani 30. decembra i iz razloga jer su oni podneli 120 prigovora koji su odbijeni, ali pravni proces još nije završen i njihove žalbe se nalaze pred drugostepenim organima.

„Podsećamo javnost da su izborne neregularnosti bile ogromne, od masovnog a zabranjenog fotografisanja glasačkih listića, preko toga da su predstavnici vlasti u biračkim odborima vodili paralelne biračke spiskove, da je neko već glasao u ime ljudi koji su došli da glasaju i dovođenja fantomskih birača sa strane, do falsifikovanih glasačkih listića pronađenih u glasačkoj kutiji. Kada sve ovo imamo u vidu, poništavanje ovih i ponavljanje izbora na svim nivoima u maju sa preostalim lokalnim, jedini je izlazak iz postojeće političke krize u kojoj se Srbija nalazi. Sve to uz drastično poboljšanje izbornih uslova, koji se pre svega odnose na sređivanje biračkih spiskova i jednaku medijsku zastupljenost političkih aktera na izborima“, navode Dveri.

Prema njihovom sudu, građani Srbije, a pre svega studenti, prepoznali su ogromne razmere izborne krađe od strane režima Aleksandra Vučića i oni danas sa punim pravom protestuju protiv toga.

Dveri osuđuju premlaćivanje i hapšenje studenata, ali i traže i da odgovornost preuzme nova parlamentarna opozicija koja je dobila podršku birača, koja očito od te odgovornosti beži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari