Dveri: Nova Vlada obavezno da formira Ministarstvo za Кosovo i Metohiju 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je neophodno da nova Vlada ponovo formira Ministarstvo za Кosovo i Metohiju koje je sadašnja vlast ukinula 2012. godine.

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Dveri Ivan Kostić u pisanoj izjavi ocenio je da je situacija na Кosovu i Metohiji svakim danom sve neizvesnija i da postoji „realna opasnost da u bliskoj budućnosti ponovo bude ozbiljno ugrožena bezbednost srpskog življa“.

„Deo vladajuće koalicije i patriotska opozicija u Skupštini Srbije su saglasni u oceni da očuvanje Кosova i Metohije u sastavu Srbije treba da bude prioritet nove Vlade Srbije“, rekao je Kostić u saopštenju.

On je istako da Kancelariju za Кosovo i Metohiju „treba dići na nivo ministarstva i dodatno ga ojačati ljudskim i finansijskim resursima“.

„Politika Dveri je kristalno jasna i za nas je prioritet izmeštanje pregovora iz Brisela u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde se mogu nastaviti pregovori sa albanskom manjinom uz maksimalno poštovanje Rezolucije 1244 i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije“, naveo je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.