Dveri, Novi DSS, POKS i Zavetnici pozvali na miting u Novom Sadu u subotu, 22. aprila u 18 časova 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Predstavnici novosadskih odbora pokreta Dveri, Nove Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije i Srpske stranke Zavetnici, pozvali su Novosađane da dođu na „veliko nacionalno okupljanje“ u tom gradu, u subotu 22. aprila u 18 časova, ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Predsednik novosadskog odbora Nove DSS Miloš Tubić pozvao je građane da im se pridruže „u borbi“ protiv francusko-nemačkog plana, odnosno evropskog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Tubić je na konferenciji za novinare u tom gradu ocenio da se tim sporazumom „uništava teritorijalni integritet i ustavni poredak Republike Srbije“.

Predsednica novosadskog odbora Dveri Ivana Stojanović ocenila je da je „sramno prihvatanje tog sporazuma, puzajuće priznanje Kosova od strane aktuelne vlasti, ujedno i ponižavanje predaka sa teritorije Vojvodine, koji su ostali i opstali na Kosovskom zavetu“.

„Ovakvo puzajuće priznanje Kosova sutra će biti upaljač i okidač za stvaranje autonomne Vojvodine koja neće biti u sastavu Srbije“, navela je Stojanović.

Predsednik gradskog odbora stranke Zavetnici Borko Ilić je pozvao građane da dođu i kažu odlučno „Ne“ kapitulaciji, „Da“ državi Srbiji.

„Mi smo budućnost ove zemlje i pozivam vas da odbranimo Srpsko Kosovo i Metohiju, Srpsku Vojvodinu i našu Srpsku Atinu, na koju smo svi ponosni“, rekao je Ilić.

Portparol gradskog odbora Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Dragan Miličević naveo je da je vlast „opstruisala dolazak na miting iz drugih gradova“.

„Iskoristila je policiju, inspekciju, Upravu prihoda i preko 20 autoprevoznika, koje smo uredno ranije platili, otkazalo je svoje usluge“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari