Dveri: Odmah po proglašenju konačnih rezultata izbora sazvati konstitutivnu sednicu Skupštine 1Foto: Bojan Cvejić

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas od Ivice Dačića da odmah nakon ponavljanja glasanja na još jednom biračkom mestu i proglašenja konačnih rezultata zakaže konstitutivnu sednicu na kojoj bi trebalo da bude formiran novi skupštinski saziv.

Obradović je u saopštenju naveo da formiranje novog saziva Skupštine ne bi smelo da se odlaže nakon ponavljanja glasanja u četvrtak, uz ocenu da se Srbija nalazi u „veoma složenom geopolitičkom vremenu i kada trpi ogromne pritiske da uvede sankcije Rusiji“.

„Takođe, Srbi na Кosovu i Metohiji svakodnevno doživljavaju progon i maltretiranje od strane separatističkih vlasti u Prištini. Ništa bolja nije ni situacija sa kojom se srpski narod suočava u Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Ekonomska situacija je svakoga dana sve složenija i teža, a posebno je ugrožena srpska poljoprivreda“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, to su izazovi na koje ne može da odgovori Vlada Srbije u tehničkom mandatu, „niti o njima samostalno može da odlučuje jedan čovek, pa makar on bio i predsednik Srbije“.

„Sve ove i brojne druge teme hitno moraju biti stavljene na dnevni red Narodne skupštine i svako dalje odlaganje konstitutivne sednice smatraćemo ukidanjem demokratskih institucija i uzurpacijom vlasti od strane aktuelnog režima koji vlada u tehničkom mandatu“, naglasio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari