Dveri prijavile policiji, RIK i GIK tri teža "kršenja zakona" na glasanju u Nišu, među kojima i "bugarski voz" 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Tamara Milenković – Kerković, narodna poslanica i kandidatkinja Dveri na listi „Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga“ saopštila je da su Dveri prijavile policiji, RIK i GIK Niš tri teže nepravilnosti na glasanju u ovom gradu, među kojima je i „bugarski voz“.

„Na biračkim mestu broj 7 u gradskoj opštini Medijana naš kontrolor je javio da je birač nakon glasanja izneo glasački listić u okviru organizovanog ‘bugarskog voza’. Dolazila je policija, a slučaj je prijavljen i RIK i GIK Niš“, rekla je ona za Danas.

Poslanica Milenković – Kerković je kazala da je ovim organima i telima prijavljena i „nepravilnost“ na biračkom mestu 29 u Medijani, gde su, kako je kazala, predsednik i član biračkog odbora pretili njihovom kontroloru nakon što je u hodniku otkrio osobu sa duplim biračkim spiskom koja je beležila ko je izašao na glasanje.

Dveri prijavile policiji, RIK i GIK tri teža "kršenja zakona" na glasanju u Nišu, među kojima i "bugarski voz" 2
Tamara Milenković Kerković: Foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

„Nakon verbalne rasprave, rekli su mu da ‘vodi računa šta radi’, da će se ‘videti posle’, pokazujući mu rukama šta će da mu rade. On je posle toga otišao kući, došla je njegova zamena, a naš tim je posetio to biračko mesto, pa su bili drski i prema meni. Sve je bilo na ivici fizičkog incidenta“, rekla je ona.

Policiji je prijavljena sumnja da je u ovom incidentu izvršeno krivično delo pretnje i prekršen izborni zakon zbog duplih biračkih spiska.

Milenković – Kerković je dodala da su Dveri prijavile i „kršenje tajnosti glasanja“ na biračkom mestu 38 u gradskoj opštini Palilula, u selu Lalinac, gde je jedna osoba glasala javno i pozvala sve prisutne da glasaju za listu pod brojem 1 i  Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari