Dveri: Počela hajka SNS na naš pokret zato što smo podržali ProGlas 1Foto: Printscreen/Youtube/Medija Centar

Pokret Dveri saopštio je danas da je „otpočela hajka Srpske napredne stranke (SNS)“ na njega zato što je podržao „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirao ProGlas, a potpisale ga dve opozicione, parlamentarne političke grupacije, „Srbija protiv nasilja“ i koalicija NADA.

U saopštenju je navedeno da su netačni navodi dnevnog lista Informer da u toj stranci „vlada rasulo“ i dodaju da su Dveri jedinstvene i da će učestvovati u opozicionoj borbi protiv „korumpiranog i nedemokratskog režima“.

„Kristalno je jasno da se Aleksandar Vučić i SNS plaše slobodnih i poštenih izbora, pogotovo u Beogradu, gde je u prethodna dva izborna ciklusa izbora, u ukupnom zbiru glasova, opozicija odnosila pobedu. Iz tog razloga, Dveri i insistiraju da nijedan opozicioni glas ne sme ostati ispod cenzusa“, stoji u saopštenju.

„Dogovor za slobodne i poštene izbore“ ;namenjen je političkim strankama i organizacijama koje smatraju da su izbori održani 17. decembra 2023. godine bili neregularni, a tim dokumentom ;zahteva se sprovođenje preporuka misije ODIHR, a posebno one koja se tiče revizije biračkog spiska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari