Dveri: Savet Evrope krši sopstvena osnovna načela 1foto FoNet Zoran Mrđa

Savet Evrope (SE), kao međunarodna organizacija zvanično osnovana sa ciljem da podržava ljudska prava, demokratiju i vladavinu prava u Evropi, prihvatanjem preporuke da Кosovo primi u svoje redove krši i međunarodno pravo i svoja osnovna načela, saopšteno je danas iz Dveri.

„Niti je lažna država Кosovo međunarodno priznata niti Srbi na Кosovu i Metohiji imaju osnovna ljudska prava. Takođe, SE je svojevremeno optužen za institucionalnu korupciju, kao i to da on više nema nikakvu svrhu i da mu je kredibilitet upitan. S toga ni ne čudi jedna ovakva odluka već uveliko kompromitovane organizacije“, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da je „ova odluka i posledica pogubne politike aktuelne vlasti, što se posebno odnosi na Vučićevo prihvatanje francusko-nemačkog ultimatuma i Ohridskog sporazuma, po kojima se Srbija ne bi protivila ulasku lažne države Кosovo u međunarodne organizacije“.

Odbor za politiku i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je juče usvojio mišljenje Dore Bakojani kojim se preporučuje članstvo Prištine u Savetu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari