Dveri Zaječar: Podržavamo najavljene proteste u Zaječaru 1Foto: Glas Zaječara

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Zaječaru razume i podržava najavljene proteste u Zaječaru 26. maja i zahteve da aktuelna Vlada Srbije na čelu sa Anom Brnabić i gradska vlast na čelu sa Boškom Ničićem podnesu ostavke.

Kako se u saopštenju kaže, usred trodnevne žalosti i posle dve ogromne nacionalne tragedije Ana Brnabić je sebi dozvolila da izjavi da sistem nije zakazao i da niko od njih iz vlasti ništa nije kriv.

“A upravo je ova vlast kreirala mržnju i nasilje na medijima i u društvenom životu. Oni više od 10 godina imaju apsolutnu vlast — zato sada moraju biti i apsolutno odgovorni za sve! Boško Ničić, kao jedini gradonačelnik u Srbiji koji je bio i učesnik rijaliti programa, je od upravljanja gradom napravio rijaliti šou na štetu građana Zaječara. Ići dalje ovim dosadašnjim putem vodi nas u provaliju i propast. Moramo se zaustaviti i promeniti pravac. Ovde mora sve da se menja. Oni koji su nas vodili do sada ne smeju nas voditi dalje“, ”stiče se u saopštenju Dveri.

Oni takođe dodaju, da nije dovoljna promena vlasti već se mora promeniti kompletan sistem vrednosti.

“Udaljavanje od vere, tradicije i porodice, kao i nekritičko prepuštanje zapadnim vrednostima, ima užasne posledice. Potrebna nam je duhovna i moralna obnova. Nedopustivo je prebacivati odgovornost na decu. Odrasli ljudi, posebno oni na vlasti u poslednjih više od 30 godina, uništili su značaj porodice, srušili autoritet profesora, uveli rijaliti programe, a kriminalce i starlete ponudili za uzore omladini. Sada žanjemo ono što je vlast posejala. Građani su besni sa pravom — aktuelna vlast mora da ode, ali da bi se nešto zaista promenilo sa smenom vlasti mora otići i pogrešan sistem vrednosti i doći novi zasnovan na porodičnim i tradicionalnim vrednostima”, poručili su.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari