DW: Neispunjena obećanja EU drmaju Balkan

Ostavite komentar


  1. Jednostavno i najbolje resenje za Srbiju je da prizna Kosovo kao nezavisno i gleda svoja posla i svoj interes a to je prikljucivanje EU. Albanija i Kosovo kao dve suverene drzave ako hoce da se ujedine to je njihova privatna stvar i Srbija se tu nista ne pita i ne treba da se mesa u poslove tudjih drzava. I sa Severnom Makedonijom isto. Njihov problem njihova stvar. A ako hoce neki fasisti iz R. Srbske da se ista ujedini sa Srbijom odmah ih odbiti i gledati svoja posla. Pa cak i po cenu mira uvesti sveobuhvatne sankcije R. Srbskoj zbog njenog potencijalnog fasistickog delovanja i namera.

    1. To je Balkan gde se vodi rovovska borba nonstop i nems odstupanja.
      Ssda smo u najzlatnijem dobu kada vec 20g nema ratova.
      Popustanje bas bi nagnulo ka ratovima jer bi se onda i drugi susedi raspomamili da kidaju delove Srbijem znaci zaledjeni sukom svima odgovara a srbiji najvise da bi se ekonomski popravila ali ne sa ovakvim lopinama i fasistima na vlasti.
      Znsci srbijo dovedi demokratske politicare koji zavode pravdu seku korupciju i daju slobodu medijima. Pa makar i zamrzavali konflikte.

    2. Ama kakve gluposti napisa. Gde to ima dodjem ukradem ti auto a ti dodjes i saobracajnu dozvolu doneseš i prepises mi auto jer se bojis da te ne prebijem.

  2. Nenad je dao dobru analogiju. Niko normalan ne bi kradljivcu dao saobracajnu dozvoju svog ukradenog vozila. Doduse u ovom slucaju lopov ne trazi saobracajnu vec ovlascenje. Kada ga dobije on je legitimisao svoju kradju. Deca vlasnika bi nastavila peske (sto jeste zdravo ali nije prijatno) a osim toga u ukradenom autu bi ostale neke uspomene.
    EU Srbiji nije ucinila nista dobro. Razbila je drzavu u kojoj su ziveli svi, unistila je privredu i usla na trziste, koristi robovsku radnu snagu.
    Uci u EU je forma. Sustina je imati standard EU. Standardi EU nisu nastali za godinu ili 5, za njih narod rbije mora da radi. Narod to ne cini ne zato sto nece vec zato sto im je ista ta EU nametnula vlasti koje ispunjavajuci ciljeve nekih zemalja EU prakticno pljackaju Srbiju.
    Dakle EU nije ono sto se cini na prvi pogled za nas. Osim toga 10 godina moratorijuma na prijem Srbije iskljucuje bilo kakav motiv za popustanje zahtevima EU. Za 10 godina ko zna?
    Srpska napredna sekta instalirana od EU je nanela vec isuvise stete Srbiji na svim poljima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.