DW: Strojev korak u Prištini, odjeci u Beogradu

Ostavite komentar


  1. …………..potka za novu rundu prkosnih žalopojki: ne borimo se mi protiv Prištine nego protiv mnogo većih sila……. Klasična floskula za „podizanje“ morala kada je gubitnički faktor na delu ili u ekspanziji. No, na stranu to, kakav je, recimo, ili dugoročno gledano, rezultat te, ili takve, „borbe“? Plastičnije: koji je ishod borbe (narodna izreka) „šutog i rogatog“?

  2. Uvek se cudim sa Srbima, oni su izgubili jednu jedinu sansu da imaju neku kontrollu nad vojskom Kosove, najpametnije bi bilo da Srbe od Kosovo kazu hocemo da budem deo Kosovske vojse ako imamo 20% ljude u Vojsku od Generala do normalnog vojnika, to bi bio neka dobra vrsta kontrolle od strane Srba ali vi idite sve ili nista i uveki izgubite sve posle bacite krivicu nekog drugog, to je bio slucaj i za Kosovsku policiju dobro pamtim u pocetak kada su Srbi bili protiva sada su u nju sa manjim autoritetom, tada su krivili Milosevica zbog izgubljene sanse. Ionako mi Albanci cemo da pravimo vojsku, svaka drzava ima i kolko ste naivni da mislite da mozete da blokirate to je cudo, sve drzave koje su priznale nezavisnost ce da pomazu i vojsku Kosove to je normalno, a sto bi bilo da bi Srbija bila pametna da kaze da Srbi trazite da od 7 Generala 2 da budu Srbi, i td. bilo bi bolje nego ovo sto su Srbi uradili. Srbija igra sa vama kao piuni u igricu shaha a naj profesionalno igra Vucic, Vulin i Dacic a vi Srbi od Kosove izgubicete sve i na kraju cete da proslavite izgubljenu bitku kao uvek.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.