DW: Zamak Rambuje pred drugi Kosovski boj

Ostavite komentar


  1. Svak cast na tekstu koji dosta jasno objasnjava poteze vodja naseg tamnog vilajeta.Daj boze da se dozovemo pameti i stvorimo dobar sistem da nam nikad vise vodje ne rade o glavi.

  2. Za prave odluke i novi Rambuje, mora se znati ISTINA o bitnim stvarima:
    A).Danas na Kosovu živi 5% Srba, što je posledica iseljavanja Srba (zbog loših uslova i prisile, ustava 1974., velikog nataliteta Albanaca (pogotovo posle kumstva Tita za svako 9 dete)..
    B). Posle loše politike SM prema Albancima na KiM (imitacije Tuđmana sa Olujom i Bljeskom), došlo je 1999. do NATO bombardovanja Srbije i kapitulacije u Kumanovu..
    C). Kosovo je 2008. proglasilo nezavisnost koje je priznalo većina država EU i sveta..
    D). D.Tramp je 2019.čestitao A.Vučiću Dan državnosti Srbije, i obavestio ga da se Srbija i Kosovo MORAJU „međusobno priznati“ !
    # RACIONALNI rodoljubi smatraju da Srbija treba da gleda šta da dobije za NEFORMALNO PRIZNANjE Kosova ! Npr:
    1).da se Srbiji prisajedine Srpska i sever Kosova i da dobije velike investicije u poljoprivredu, prerađivačku industriju, saobraćaj, turizam,…
    2). da 60.000 Srba ispod Ibra dobiju :
    – ZSO sa izvršnim ovlašćenjima,
    – eksteritorijalnost i zaštitu pravoslavnih svetinja,
    – 10% udela u ajvnim preduzećima naKiM;
    – garancije EU i NATO.

  3. Jedna ispravka: nikakav potpis ,nikakav ugovor nije potpisan sa NATO-om,kako piše DW,2016. da vojnici mogu da se pšetaju celom Sbijom bez imuniteta! Čista la, ili zlonamernost ! Ugovo sa NATOM o eventualnoj kretnji vojnika NATO,bez oužja i opreme, spskim putevima i to pod uslovima ako se Sbija složi , paafirao je Vuk Drašković kao ministar spoljnih poslova. U čijoj je to vladi bio Vuk Drašković ministar?U vladi od 2016. nije .Istine radi ,a funkicija DW je jasna još iz devedestih godina prošlog veka kada je Srbija u pitanju.A i srpski narod.

  4. Tekst je svakako izuzetan. Ono što nedostaje kao zaključak jeste da je Miloševiću više odgovaralo bombardovanje i sve ostalo što uz to ide nego da mudro prihvati bolje rešenje jer je znao da ga to ostavlja na vladarskoj poziciji bar još neko vreme. Taj, kao i ovaj, sve bi uradili da vladaju. Upamti to narode. Makijaveli na delu. Cilj opravdava sredstva.

  5. Koalicija SPS i SRS je grobar srpskih interesa na Kosovu i Srpskoj Krajini, odbili su sve mirne predloge( Z4 i Rambuje) i izabrali ratove koje su izgubili.
    Kada danas slušam Vučića kako obećava zaštitu Srbima na Kosovu, prisećam se kako je to isto obećavao u Glini i znamo kako su prošli.
    Omiljena im je teza da za Kosovo optužuju opoziciju, od kojih većina nije ni bila u politici, a i oni koji su bili nisu se pitali ni za šta.
    To će nam se događati sve dok se povodimo za nacionalistima demagozima i biramo ih da vode zemlju.

  6. Makar nešto imamo zajedničko sa Nemcima – nismo srećne ruke kada biramo ljude koji u nekim trenucima ‘drže istoriju u svojim rukama’.
    Imamo mi međutim i nešto samo naše, pravi paradoks- političare koji su danas u (vrhu) vlasti, kao što su bili i u prethodnoj, ali tu prethodnu optužuju za sve i svašta, kao da nisu bili deo toga!?

  7. Puno lepih i afirmativnih pristrasnih komentara pod dubokom istorijskom i cinjenicnom amnezijom, u prilog; ‘shvatanju i mirenju’ sa situacijom za koju, ‘niti smo krivi, niti sta mozemo da promenimo’?! Defetizam i utrnulost su zlato!
    To ohrabruje da ce Srbija, pognute glave i podvijenog repa, ne secajuci se ni ko je ni staje, konacno da krene zatvorenih ociju i iskljucenog mozga u fantastisnu buducnost, samo za nju spremljenu od izumitelja Rambujea!

    I hvala vam sto ste objavili moj prethodni komentar, gledajte da niko ne podrzi taj Referendum o Kosovu, jer posle rezultata istog necete imati o cemu da pisete. Jos manje ce biti komentara na isti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.