Erdogan: Našoj braći u Pazaru kažem da smo za mir

* Vučić: Nismo u 1389. godini kako neki zamišljaju * Najavljena lepa vest u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd – Sarajevo
Turski predsednik u Beogradu - potpisano više međudržavnih ugovora

Ostavite komentar


  1. Kažu bili smo 500 godina u ropstvu ratovali smo sa Turcima,pa ratovali smo smo sa Nemcima u dva Svetska rata i sa Austrijancima sa Italijanima,, pa skoro svima pa su nas bombardovali Ameri sa NATO-om, pa po tome ispada ne bi trebali nisakim da sarađujemo i poslujemo.

  2. Predsednik je rekao pravu rečenicu,podsetivši sve zlurade na to, koja je danas godina.Svi koji želimo bolju budućnost,treba da podržimo ovakve susrete.Turska je odličan poslovni partner i zavređuje poštovanje.

  3. Danas su obe zemlje pokazale da su daleko od 1389. godine. Potpisivanjem ovih sporazuma potvrdjeno je veliko prijateljstvo, definitivno stavljena tacka na proslost, a sve u sluzbi bolje buducnosti!

  4. I Turska ima svoje Kosovo u Kurdima koji se žele otcepiti i spojiti sa nedavno otcepljenim Kurdistanom u Iranu. U svakom slučaju lepo je što poziva na mir. Ranije je imao mnogo mekši stav prema nacionalizmu.

  5. Gde god je diktator Erdogan dolazio u Evropi, kad je dolazio sad ga vise nigde ni ne primaju u EU, docekivali su ga veliki protesti i neredi zbog toga sta radi u svojoj zemlji. Samo u Srbiji, zemlji koja je 400 godina bila pod Turcima i koju su ti isti Turci vratili u srednji vek, docekuju ovog diktatora kao oslobodioca.

    To mnogo govori o karakteru ove vlasti i njihovoj slicnosti sa turskim prijateljima. Sramota za srpski narod, koji se toliko hvali svojom prosloscu. Ovo danas sto se desava izbrisalo je sve dobro iz te istorije.

  6. Davno je prosla 1389.godina, mi danas i ubuduce zelimo dobre odnose sa Turskom koja je evropska velesila.

  7. Naravno da su investitori potrebni za razvoj privrede ali ne po Vucicevim metodama (koje je do duse preuzeo od predhodne vlasti) u vidu subvencija, oslobadjanja poreza, enormno niskih plata itd. Drzava i gradjani gotovo da od takvih investicija nemaju nista i normalno da poreski obveznici to placaju iz svog dzepa. Kada Vucic kaze da ovo nije 1389 godina i da mu je Erdogan prijatelj potpuno mu verujem, s tim da su Murat i Lazar te davne godine bili demokrate u poredjenju sa danasnjim diktatorskim rezimima Erdogana i Vucica. Interesantno je i citati komentare Vucicevih poturica u vidu botova po kojima je Erdogan najveci prijatelj Srba, isti taj Erdogan koji je 2013 prilikom posete Prizrenu izjavio da je Kosovo Turska. Danas dva velika prijatelja Erdogan i Vucic idu u posetu Novom Pazaru gde ih ceka prijatelj Muamer Zukorlic. SVE SAMI PRIJATELJI SRBIJE, NEMA STA!!!

  8. Tužno je što se, ovako odrpani, radujemo svakome ko makar pomene da će doći da investira u Srbiji. Da smo iole normalna država birali bi sa kim će mo da sarađujemo. Ne dolazi Erdogan ovde zato što mu je neko simpatičan, ili štogod slično, već da pokaže kako je i on negde dobrodošao, makar kod drugog diktatora i zlotvora. A pored toga pokazuje političku dominaciju nad teritorijama koje smatra turskim, privremeno oduzetim. Ali ne vredi pričati ovome ludom narodu (nama), za sto banki smo spremni i najgorima da podilazimo.

  9. Dolazak dva predsednika u Novi Pazar ce za sigurno popraviti stanje izmedju Srba i Bosnjaka!Vreme je da se okrene novi list i da se prevazidju svi sukobi i nesuglasice…

  10. Neki nikada neće odmaći iz 14. veka, svest im ne dopire dalje…Podrška saradnji i jačanju odnosa sa Turskom, u miru i stabilnosti je prosperitiet.

  11. E moj Čauš Volkane, u Novom Pazaru nisu Turci da bi mu bilu braća, nego muslimani. Ali i ti si govorio sto Turaka za jednog Srbina. A bolan?

  12. Neki će uvek tražiti dlaku u jajetu, živimo u 21.veku a ne u 14. Ne živimo u prošlosti, već gledamo sadašnjost i budućnost! Podrška za našeg predsednika!

  13. Ja ne znam sta znaci "most saradnje" i bratimljenje Novog Pazara sa dvadesetak turskih gradova a nijedno radno mesto u Novom Pazaru nije otvoreno za dvadeset godina. Mi Tursku volimo,za nju u sportskim takmicenjima navijamo,ali zivimo od Nemacke i doznaka. To svi znamo, i sve vise Angelu Merkel dozivljavamo kao predsednicu.

  14. Kad je bilo politički i novčano berićetno da se bude pravoslavni propagandist istrebljenja Muslimana i Turaka u BiH Avav je bio oduševljeni propagagandist. Sada, kada ga je (sve više desničarski talibanska) EU privila na toplu politički i…, isplativu grud, evo ga, širi bratstvo-jedinstvo tamo gde mu je berićetno.

  15. Interesuje me da li su Ovi velikani, koji biflaju ovakve izjave kao iz rukava, (a, botovi pogotovo sa svojim "nadahnutim" opaskama to "podržavaju"), nekada u životu primetili da su sami sebi smešni? Ovoliko poniznosti, uvlačenja, ulizivanja, uzdizanja u nebesa, glumatanja, davanja značaja nekome/nečemu,……….. i sve to na jednom mestu, zaista zaslužuje ozbiljne analize pojedinih specijalizovanih nauka. Koliko li, tek, zbog ovakvih, naših, nesmajnih osobina i ponašanja izgledamo smešni u očima naših prijatelja, ali i "prijatelja" koji na neki način drže našu sudbinu u svojim rukama? Koja smo mi teška provincija!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.