EU i Amerika do 2016. donirale Srbiji oko četiri milijarde evra

* Donacije Rusije nisu zabeležene, ako su i date * To što je Rusija malo bogatija od nas, ne stavlja je u poziciju da nam pomaže, kaže Dragomir Anđelković
Sjedinjene Američke Države donirale Srbiji oko 937 miliona dolara u poslednjih 15 godina, rečeno je Danasu u Ambasadi SAD

Ostavite komentar


  1. Да, дошло је у Србију доста новца са Запада. Ипак, уместо збирних цифри боље је видети каква је структура тих донација. На пример, колико је новца враћено у земље донаторе. Процене се крећу око 70 до 80 %. Истраживачко новинарство није само јурњава за Вулиновом тетком из Канаде. Такође, у помоћ Србији се рачуна и финансирање разних НВО као што је нпр. Иницијатива младих. Некада се финансирање политичких организација из иностранства сматрало кривичним делом. Данас то у Србији више није проблем, али јесте у земљама одакле долазе донације.

  2. Slazem se sa ostalim komentatorima. Pitanje je strukture te pomoci. Secam se da je rađena studija o tome za Bosnu i da je rezultat bio da je oko 100 posto pomoci vraceno u zemlje donatore. I normalno dobar deo koji se racuna u pomoc je u stvari finansiranje propagande koje se jelte mora platiti. Ne zaboravite ni jedna zemlja se nije izvukla iz bede zbog pomoci, inace bi Afrika bila najbogatiji kontinet.

  3. @Jazavac
    Valja napomenuti da smo mi sravnili sa zemljom Vukovar, koliko smo duzni za to? Ili mozda jos bolje, koliko smo duzni za Arkanovu pljacku slavonije? Ina li neko na ovom svetu da nam nisu duzni i da su bolji od naroda neveskog?

  4. Rusija potencijalno može Srbiji pružiti najveću moguću pomoć, a to je VETO na neku rezoluciju SB, koja bi po mišljenju aktuelne vlasti bila uperena protiv interesa Srbije. Iz tih razloga Srbija kupuje naklonost Rusije poklonivši joj praktično NIS, kao i drugim aktivnostima koji idu u korist Rusoje.

  5. A koliko su profitirali na nama od prodaje Koka-Kole, Mek Donaldsa, milka cokololade, Hipo banke i kredita u svajcarskim francima itd. E kad se izracunaju profiti svih njihovih kompanija i ako je zbir toga manji od 4 milijarde onda cu reci hvala. Politiku evo ti milion aj ti meni sad obezbedi posao od 100 miliona ne prihvatam.

  6. A koliko smo nepovratne pomoci primili od 48.? Sve u sfrj sto je napravljeno, napravljeno parama sa zapada

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.