EU očekuje da Vučić odgovori Dodika

Postoji uverenje da će zvaničnici Republike Srpske, koji će se u petak sresti sa premijerom i predsednikom Srbije, odustati ako premijer Srbije Aleksandar Vučić nastupi kako Zapad od njega očekuje, navode sagovornici našeg lista
Cilj sastanka vrha Srbije i Republike Srpske biće određena politička preporuka

Ostavite komentar


  1. Zanimljivo da razni strucnjaci koji se izjasnjsvaju me uzimaju u obzir Ameriku ,koja upadljivo cuti,mada je Dejton u Americi.Da li je Dodik vec razbucao Ameriku?Trebalo bi da je Americi stalo do Dejtona i Ustava BiH-oni su ga stvorili.Doduse,moguce da je ipak Dodik razbucao Ameriku pa su odustali od.stava da ce,ako se odrzi referendum,uvesti politicke i ekonomske sankcije-saopstenje Ambasade SAD dato poodavno,i moguce da su ga analiticari zaboravili.Ali posto je Dodik razbucao SAD to vise nije ni vazno.

  2. Šta onda preostaje Bošnjacima? Pa mislim da im preostaje da se pomire sa činjenicom da veliki broj Srba i Hrvata u BiH ne želi centralizovanu državu u kojoj će glavnu reč voditi samo jedan narod, već da žele da sva tri naroda imaju jednaka ljudska prava. Razumnim ljudima to bi valjda značilo da srpski narod ima pravo da odredjuje koji će praznik da slavi, baš kao što bi to pravo trebao da ima i hrvatski narod, kao i Bošnjaci koji sami odredjuju svoje praznike.

  3. Sve Junak doJunaka iz,,srećnih,,godina u kojima se behu proslavilil PatriJotisanjem i ,,postaše,,Obergazde, na destinacijama koje su NAS,,NA ,,SREĆU,,PROSLAVILE pa se još uvek nalazimo na nivoju plemenskih zajednica ,a ne civilizovanih zemalja,Što ovima sa fotke sasvom ODGOVARA. Pitanje za ONE koji neobeduju zapostevljenim,,menijem s dr Alacajmerom,ŠTA SU BILIpre ,,ničin izazvanih nesrećnih okolnosti,i ŠTA SU DANAS.KOLIKO JE TO KARGO VAGE PO ČLANI,,DINASTIJA,.Koje to,,tradicije,,amanetima ,,ostavljamo najmlađima OPET.Sa taksativno 13,5 % pismenih,ovako se,,probijaju,,izborne liste,,.Da se onih ,,samo,do100% tetoše na svim Nivojima.Da je slučajno kontra ODNOS ,VLADALI BI DO JUČE.

  4. Danas je već jednom omanuo sa naslovnicom pre nedelju dana na istu temu, opet iz *nezvaničnih bliskih izvora*. Ako ovo ne pogodite, već je *strike #2*.

    A što se tiče referenduma samog. Srbija ne može da utiče na RS da od njega odustane. Kako? Može AV da kaže da odustanu. I šta ako oni neće? A Dodik neće jer je vezao svoju političku sudbinu za referendum. Dakle Srbija ne može ništa da uradi. Za razliku od Srba na KiM kojima je nametnula sporazum i koji se nalaze u kolonijalnom položaju u odnosu na Srbiju, Srbi u RS su svoji na svome. Dakle, ne. Srbija nema nijedan mehanizam da ospori referendum.

    A izjave dotične iz pomenute NGO su karakteristične. Odjednom je EU protiv demokratije/referenduma. Zaobilazi kao kiša oko Kragujevca. Kako je to nama EU pomogla, pa joj sad treba uzvratiti?? Tako što autsorsa izbeglice na nas i naše granice, naša vojska da čuva, kako bi eto civilizovani Nemci ne bi prljali ruke? Ili tako što je osudila retoriku u Hrvatskoj i pritegla je da prestane da blokira? Ili tako što je, kao od 2000 do 2012 pričala o demokratiji, digla reč protiv medijskog mraka u Srbiji i režima AV koji teroriše svoje polit. protivnike? Licemerstvu nema kraja.

    Referendum je odlično tempiran. Popov je ukrao poentu od profesora Kecmanovića. Bravo za Dodika. Mehanizam koord. u tašni, slaba EU, pozornost na Erdoanu i bolumenti. Odličan tajming. Unapred čestitam građanima RS na danu državnosti i na referendumu koji će održati.

  5. Imponuje izjava dr Stojanovica Ministra inostranih poslova.
    Ce EU da preispita svoje stavove i osudi zaostravanje stabilnosti.

  6. Da odgovori Dodika? Kao da Dodik krši demokratsko pravo, a ne oni koji mu zabranjuju. Ništa se neće promeniti zbog referenduma, samo će se potvrditi pravo da Srbi u BiH imaju pravo na Dan RS kao i do sada. Jedino će oni koji to negiraju i koji su i pokrenuli svu hajku morati da suspenduju svoje nasilje. Ni svet se ne uzbuđuje oko bošnjačke histerije protin RS. Zašto bi Srbija imala obavezu da veže Dodika dok ga drugi biju?!

  7. To je farsa.Dodik raspisao neki referendum koji se nikom ne dopada ,malo dizanje tenzije i odjednom se pojavljuje heroj eu-a Vucic koji u zadnjem momentu nagovara Dodik davovaj odustane.Vucics svi slave,mir u tegionu,Srbija faktor stabilnosti.Dodik za glumu dobija ono sto bude trazio.Tako to ide u politici.

  8. NEMA sta Vucic da se mesa u Dodikov posao . A Dodik jako dobro zna sta mu je ciniti i sa kim ima posla .

  9. Cuj pozivaju Vucica da se "ne mesa u unutrasnje poslove suverene drzave" , ja vecu dvolicnost od ove zapadne nisam video mame mi.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 8

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.