Filip Karađorđević u privatnoj poseti Crnoj Gori, razgovarao sa Joanikijem 1Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Filip Karađorđević, princ naslednik od Srbije i Jugoslavije, boravi u privatnoj poseti Crnoj Gori, saopšteno je iz njegovog kabineta, a dočekao ga je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Filip Karađoređvić je posetio Cetinjski manastir i prisustvovao molebanu.

Princ Filip kazao je da mu čini posebnu čast što ima priliku da se sastane s mitropolitom Joanikijem i da bude na Cetinju „Prijestonici Crne Gore, koja ima veliki istorijski značaj, a čiji je jedan od simbola, upravo Cetinjski manastir“.

„Svestan sam značaja i istorijskih veza moje porodice i Cetinja. Iz tog razloga mi svaki dolazak na Cetinje mnogo znači i budi posebne emocije“, kazao je Filip Karađorđević, prenosi se u saopštenju.

„I za Cetinjski manastir vežu me posebne uspomene. Jednu od tri znamenite hrišćanske svetinje, ruku Svetog Jovana Krstitelja, koja se čuva u ovom manastiru, doneo je moj deda kralj Petar II“, dodao je.

Nakon posete Cetinjskom manastiru i susreta s mitropolitom Joanikijem, princ Filip je obišao i Dvorsku crkvu na Ćipuru, u kojoj su pohranjeni zemni ostaci crnogorskog vladara i osnivača Cetinja, Ivana Crnojevića, kao i posmrtni ostaci kralja Nikole I Petrovića i njegove supruge kraljice Milene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari