Fon Kramon: Ako Srbija želi u EU mora da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova

Ostavite komentar


  1. Sa Evropom treba trgovati, ako ona to zeli. Uvek davati prioritet EU investicijama nad Kineskim, ali kad god Evropa nesto nece, treba pustiti druge zemlje koje hoce. Sa Evropom treba razmenjivati kulturne vrednosti, saradjivati u sportu, turizmu. Ali, u pogledu formalnog prijema u EU, mislim da je i vrapcima na grani jasno da mi u EU necemo uci nikada. Mnogo je verovatnije da se EU do 2040. raspadne nego da mi u nju udjemo. Zato, deplasirane su i neukusne sve ovakve ucene, „ako zelite u EU, odrecite se sebe i svoje sustine“. Mozda se EU vec odrekla svoje sustine, ali, zasto bi mi to radili? Razlog?

  2. Hvala vam sto ste vasim zahtevima osvestili nas narod. Samo nastavite tako, to je nesto najbolje sto mozete uraditi za nas. Hvala jos jednom.

  3. Ne želimo, poslednje ankete o raspoloženju Srba to jasno kažu. Hvala i doviđenja.

  4. Zanimljivo da ultimatum međusobnog priznanja i razrešenja teritorijalnog problema nije bio postavljen Kipru.

  5. Dobro je bona, Culi smo vec, ne mora svaki dan neko od vas da nam krampa po mozgu sa ovom mantrom.

  6. Dati sve za nista. Hvala lepo. Ne znam koja i kakva vlast u Srbiji bi to mogla da prihvati. Znamo kakav je Vucic ali ovde ne postoji ni jedan zahtev vredna razmatranja jer sve je na nasu stetu. Ako zadrzimo cast imacemo mogucnost da se borimo za svoju zemlju, ili mozemo da postanemo obicna nula.

  7. Setimo se kada navodno priznanje KiM nije bilo uslov za pristupanje EU. Znači promenili ste ploču sada.

  8. to se tako ne radi. samo pojacavate antagonizam ovih sa ionako slabim kapacitetima.
    ako hocete priznanje kosova morali bi da nas naterate, druge nema, a koliko smo glupi kroz istoriju verovatno ne bi ni tako pristali pa koliko god da nas kosta. ostacemo ruska gubernija zauvek…na zalost
    mada da se ne lazemo, za ulazak u EU morali bi da se pokazu „papiri“ a to vladajucima nikako ne odgovara tako da je cela prica besmislena. Zapitajte se, vladavina prava, ima li to sanse kod nas…

  9. G-djo Kramon, mene su ucili da covek samo mora da umpre sve ostalo je stvar dogovora. Da vas podsetim Rezolucija 1244 SB UN je i dalje vazeca, Napadom na Srbiju, prekrsili ste Povelju UN i Medjunarodno pravo. Ovo sve branite u Ukrajini, koja je razlika???? Za sankcije cemo se dogovoriti a sto se priznanja tice pa ako ne postujete nista od gore navedenog onda se ne bih iznenadio da KiM bude u EU uskoro, u NATO uskoro, u UN uskoro, jer vama nista nije vazno osim da budete vazal Anglosaksonaca. Ziveli

  10. Konacno nesto konkretno!
    Umesto one ljigave politicke krektnosti.

  11. Ne želimo da priznamo nezavisnost Kosova. Nećemo da uvedemo sankcije Rusiji. Nećemo u EU. Samo nemojte da nas više smarate, ponižavate i ugnjetavate. Ako hoćete sa nama trgujte, ako ni to nećete ima ko hoće. Idite igrajte se sa mečkom u Ukrajini.

  12. Али већина грађана под таквим условима не жели да уђе у ЕУ.

  13. Zavlace nas dvadeset godina. Moze kao sa Rumunijom i Bugarskom, prvo prijem u EU pa onda uskladjivanja. Ovde vise niko ne pada na njihove bljutave zvake. Pretvorili su se u barustinu u kojoj ce sami sebe da podave.

  14. “ da prizna Kosovo i metohiju..“.ovo niko u svetu ne trazi,pa cak ni Kosovo.. vec teritoriu okupiranu 1912 gde su pobijeni 120.000 dusa,i koja se naziva Kosovo..

  15. Potražite na youtube stranici film pod nazivom „British Overseas Territories“ pa se zapitajte zašto UK brani svoje kolonije toliko daleke od svoje teritorije a nas EU ubeđuje da se odreknemo Kosova i Metohije. Žele da priznamo nasilno okupiran i otcepljen deo zemlje, da se odrekenemo ljudi, mineralnih sirovina, manastira i vlastite istorije. Neka Fon Kramon odgovori zašto je Zapadna Nemačka toliko težila da se ujedini sa Istočnom Nemačkom i nije odustajala ni kada je to izgledalo nemoguće?

  16. Što će nama takva Evropa. Koja je Država bila uslovljena kao Srbija.

  17. Srbija ne želi u EU hvala najlepse i doviđenja. Čistite svoje đubre koje ste napravili sami. 🙂

  18. Pod ucenama i pretnjama necemo u EU! To nisu evropske vrednosti kakve se nama prikazuju i kakve zelimo. Referendum pa neka narod odluci! Pitanje mora niti jedno i jasno: Da li ste za priznanje Kosova i uvodjenje sankcija Rusiji zarad nastavka puta ka EU?

  19. Englezi su branili one stene hiljadama kilometara daleko koje se zovu Foklandska ostrva i nisu hteli da ih se odreknu, branicemmo i mi nasu kolevku i nikad je se necemo odreci.

  20. Alal ti vera mirsade , bas si me iskreno nasmejao svojom iskrenoscu !

  21. Važi za sve, i još nešto ako treba. I šta ako Srbija i onda ne uđe u EU?

  22. Vidim ja da od EU nema ništa. Još od studentskih dana se zalažem za Srbiju u EU jer smatram da su Srbi stari evropski narod. Sa ovim zahtevom o međusobnom priznanju zarad lažnog obećanja o članstvu u EU mene vise,kao i većinu Srba EU ne zanima.

  23. Ko je vama gospođo violino rekao da srbija „Želi“ u EU?. Možda ovih 10% naših kontraša, petokolonaša, koje vi nikako da dovedete na vlast u Srbiji, žao mi je, nećete nikad ni uspeti. Većinu građana Srbije ne interesuje EU takva kakva je, naročito sada kada ste pokazali pravo lice. Lečite frustracije na Srbiji, zato što vas USA gura u propast.

  24. A kud da idemo u Evropu kad je ona pred raspadom?
    Ostajemo svoji na svome.
    Ne treba nam zapadna demokratija…

  25. tTI DA SI NA MESTU -‘“SRBIJE-‘“ NE BI TAKO GOVORILA. NE SRAMOTI SE.

  26. Treba urgent Medhjusobno Prizananje Derzave Kosova i Srbije,YU je nestala natale su Srbija KS i ostale drzavice Balkans,Sad treba pameti e svi skupa u EU,

  27. Nije Srbija u stanju da uvede sankcije Rusji,Plasi se Srbija,U stvari Vucic je vazal Ruski,Samo treba biti svesni Da od Rusije nema nista,Kad Lavrovu ne Daju da dodje u Srbji, Da nam Preti da Srbija mora eRativati i nestati Za intéressé Rusije. Nema Srbija Snage i polozaj da se Protivi Delokratsjom Zapadu

  28. Jel ima ova potpuno nebitna, iznad svega licemerna “ dama“ jos neku muzicku zelju

  29. Pre ce se EU raspasti nego sto cemo mi tamo uci….ostavite nas na miru u nasoj srecnoj bedi, lepse je nego vasa bolesna demokratija…

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO) 10

UŽIVO: Poslanici i budući ministri provode Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.