Fon Kramon: Zemlje koje ne priznaju Kosovo neće učestvovati u glasanju za članstvo u Savet Evrope 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon rekla je povodom glasanja za članstvo Kosova u Savet Evrope da, prema onome što je čula, države EU koje ne priznaju Kosovo najverovatnije neće učestvovati u glasanju, prenosi Reporteri.

Ona je tako odgovorila na pitanje bosanskog politikologa Jasmina Mujanovića, koji je rekao da ga zanima kakav će stav pet zemalja EU koje ne priznaju Kosovo, kao i Bosna i Ukrajina, imati po pitanju Kosova.

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Krešnik Ahmeti izjavio je juče da je Kosovo obezbedilo dovoljno glasova u Savetu Evrope, rekavši da je Srbija izgubila bitku koja je počela kada je Kosovo podnelo zahtev za članstvo.

„Lobirali smo na nekoliko nivoa, bilo diplomatskih ili političkih, da osiguramo podršku na izborima i jeste, tako da smo tu podršku obezbedili. Dato je pravno tumačenje i pojašnjenje, što nema nikakvih prepreka i ovo je izgubljena bitka za Srbiju“, rekao je Ahmeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari