Formiran Građanski blok 381

Ostavite komentar


  1. Mislim da Sašu Jankovića najviše boli što ga niko više ne sluša. Pa pronalazi male, grupe građana da bi se osećao superiornije i imao kome nešto da kaže.

  2. Zašto jedini vi necete u opozicioni blok,isto i šapić,ovde treba strahovladu isterati sa vlasti.drugo samo uličnim demonstracijama,bez nasilja,danima i tako će otići

  3. Opozicija od tolikih blokova koliko su napravili do sad su mogli da sazidaju kucu, ali nisu ni malo konstruktivni, prodaju maglu

  4. Da su pametni iz DSa, Nove stranke i Srbske levice da se pridruze ovom bloku a ne onim Djilasovim fasistima koji bi da Srbiju pretvore u zemlju gde se radnik eksploatise a ne postuje i uvazava, da se zenama uskrsti pravo na glasanje, abortus pa caki i pravo da se zaposle. Ovo sto sad govore za za demokratiju, slobodne medije, i izbore su samo sredstvo da dodju na vlast nakon cega ce sve to isto da ponavljaju a sve suprotno da rade. SzS = SnS

  5. Secam se da je Nova demokratija jos 90-tih imala jedan od svojih izbornih slogana „Srbija na zapadu“. I ostali elementi ovoga bloka 381 su veoma slicni programskim opredelhenjima Nove demokeatije. Sta mislite ko je ovde prepisivao: Gradjanki blok 381 ili Nova demokratija. Ili mozda Dusan Mihajlovic stoji iza ovog Bloka?

    1. U pravu ste? Tih 90-tih svi do jedne, a pisebno Vucicevi radikali, kidisali su na ND kao besni. Nisu bolji bili ni oredstavnici SPO, DS, SDS, SPS, JUL itd. Medjutim, odavno svi kradu program ND, i predstavljaju kao svoja denecenijska opredeljenja. Pocev od Vucica, pa na dalje, svi su obicni plagijatori ND. To plagijatorstvo su prosirili i na doktorate! Svi guraju pred oci naroda vizije ND, koje su otrcavali od njenog nastanka, a sada ih kao svoje nevesto i nestrucno predstavljaju narodu kao svoja otktica, a onaj plagijator i lazljivac Vucic ih jos slavodobitno prlja svojim poganim ustima, jer ne ume ni da ih ponovi, a nekmoli da ih sprovede.

  6. Kao da sam procitala da ce me odvesti u raj. Jedino sto nisam procitala je plan kako to da ostvare u realnosti.

  7. Kada sam, pre par godina, glasao za Sašu Jankovića (na predsedničkim izborima) smatrao sam da je dobar kandidat za predsednika (pogotovu, upoređujući ga sa nepismenim, nekulturnim i nesposobnim Nikolićem) ali ne i za premijera. Nažalost, pokazalo se da sam ga dobro procenio. Da je pobedio na predsedničkim izborima danas bi Srbija imala obrazovanog, sposobnog, ne mnogo maštovitog ali kulturnog predsednika. To bi bilo super jer ovlašćenja predsednika države (po zakonu, ustavu) nisu bog zna kakva ali bi bio dobar prezenter kulturne Srbije. Ovako, danas imamo predsednika koji krši sve zakone i norme ovoga društva (A. Vučića – za one kojima to nije jasno) i jednog od vođa opozicije koji svojom nemaštovitošću i zbunjenošću potire sve druge, svoje, kvalitete. Udruživanje sa ljudima koji su koliko juče ( a možda i dalje) u koaliciji sa drugim partijama ( zeleni sa DS-om, Vlašaka narodna stranka sa Vulinovim pokretom socijalista, Vojvođanski separatistički pokret je, do juče sa V. Ilićem na čelu, u okviru NS davao bezrezervnu podršku SNS-u …) sigurno ne budi nadu kod građana (u čije ime se predstavljaju) da postoji ozbiljna nada za bolje sutra.

  8. Uzaludni pokusaji Sase Jankovica da privuce paznju na sebe i na svoje dosadasnje neuspesno bavljanje politikom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.