Gabrijel Eskobar posle Vučića, sutra i sa opozicijom 1Foto FoNet Milica Vučković

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastaće se sutra sa predstavnicima takozvane proevropske opozicje, saznaje Danas iz više izvora u opoziciji.

Eskobar će danas razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a uoči novog sastanka Vučića i premijera Kosova, u subotu u Ohridu a povodom razgovora koji se vode o mapi puta za postizanje normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

Prethodnih nekoliko puta, kada je Eskobar dolazio u Beograd na sastanke sa opozicijom, izostajao je susret sa opozicionim predstavnicima.

Ovog puta se sa delom opozicije sastao i Miroslav Lajčak, specijalni izaslnik EU za dijalog Beograda i Prištine koji je u Beogradu boravio dva dana, sastajući se sa Vučićem.

Na sastanku sa Lajčakom bili su lider SSP Dragan Đilas, kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović, lider PSG Pavle Grbović, potpredsednik Narodne stranke Stefan Jovanović, lider DS Zoran Lutovac i jedna od lidera pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović.

Na sastanak nisu pozvani predstavnici takozvane desnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari