Gana će ponovo razmotriti priznanje nazavisnosti Kosova

Ostavite komentar


  1. Nikada od prijatelja nećemo tražiti nešto što nije realno i što bi ih dovelo u tešku situaciju

  2. Jugoslavija i Gana imale briljante odnose i da su njihovi predsednici Josip Broz Tito i Kvane Nkrumah bili osnivači Pokreta nesvrstanih.

  3. Bojim se da Albanci imaju razloga za strah. Sve veći broj zemalja povlači priznanje Kosova a sve zahvaljujući maksimalnom naporu naše diplomatije.

  4. Nadam se da će preovladati razum ne samo kod Gane nego i kod ostalih država koje su priznale nezavisnost.

  5. Mogli bismo iskoristiti te stare veze iz Titove Jugoslavije kako bismo sa afričkim zemljama iskoristiti zarad novijih odnosa i ekonomske saradnje sa njima kao u ona stara vremena.

  6. Bilo bi dobro da se predomisle i povuku priznanje. Na taj način bi Priština izgubila još jednu zemlju članicu UN-a.

  7. Treba uspostavljati što bolju saradnju i sa zemljama koje du priznale Kosovo, prostor za poboljšanje sigurno imamo na polju zdravstva i obrazovanja, kada sam i ja studirao pre desetak godina na smeru sam imao studente iz aftičkih zemalja, možemo im ponuditi dobre uslove i kvalitetno obrazovanje, ekononsku saradnju, a za uzvrat se nadamo povlačenju priznanja Kosova.

  8. Fenomenalan stav danas kojim nam poručuju da je možda odluka doneta na brzinu…za ovakve stvari nikada nije kasno da se opet razmisli.

  9. Razdvajam moranje od želje, dirnuo me njen iskaz…nadam se da je njihovo prisustvo i stav blagodaran i delotvoran, da razmisle ponovo o svojoj odluci.

  10. Sve vise zemalja preispituje svoje priznanje nezavisnosti Kosova sto dokazuje koliko je Srbija naprednija i postovanija zemlja.

  11. Ne razumem šta nam znači povlačenje tih priznavanja, ako ćemo razgraničenjem sami priznati Kosovo.

  12. Sve više zemalja kroz razgovore i sastanke sa predsednikom Vučićem počinje da razmatra da li je pravilno glasala za Republiku Kosovo i ozbiljno razmišlja da povuče svoj glas što nama ide u prilog

  13. Kakvo licemerje. Pljujete po Titu a kad vam treba nesto od bivsih nesvrstanih onda su vam puna usta Tita. Sto im ne pomenete rehabilitovanog Drazu ili tvog bosa Milosevica?
    Dvolicnjaci.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.