Gavrilović (DS): Policija da spreči izborni inženjering 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović održao je konferenciju za medije ispred Policijske uprave za grad Beograd povodom predaje zahteva o hitnoj proveri prebivališta za građane koji su prijavljeni na određenim adresama na teritoriji grada.

U svojstvu potpredsednika DS Gavrilović je predao zahtev policiji u kom se zahteva hitna provera prebivališta na određenim adresama na teritoriji grada Beograda za koje postoji sumnja da su na njima prijavljeni fantomski birači.

Kako je rekao Gavrilović, jedna od navedenih adresa u Zahtevu je i adresa predsednika Republike Srpske Milorad Dodika na kojoj je prijavljen na opštini Savski venac. Istakao je da nisu u pitanju samo adrese funkcionera, već i adrese nekih građana za koje postoji osnovana sumnja da im adresa navedena u zahtevu nije adresa na kojoj stanuju.

“Možete vi da dođete i da nam ovde budete gosti, ali da dođete na jedan dan i odlučujete o sudbini ljudi koji stvarno žive ovde, koji plaćaju porez, to je nedopustivo”, rekao je.

Gavrilović (DS): Policija da spreči izborni inženjering 2
Foto: L. Stevanović

Gavrilović je apelovao na Policijsku upravu da spreči izborni inženjering i istakao da je ovakvo ponašanje vlasti nedopustivo.

Po pitanju bojkota izbora Gavrilović je rekao da to nije nešto o čemu bi govorio, jer opozicija još nije odustala od stavljanja pristiska na vlast.

Dodao je da okviri u kom vlasti traže da se izbori održe nisu dopustivo.

“Oni žele da stave pritisak na Beograd. Da opet presele ljude na dan, onda da ih ponovo isele, pa da se izbori održe u drugim opštinama. Zato svi izbori moraju da se održe istog dana”, pojasnio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari