GDF: Zahvaljujući Tviteru javnost saznala da je Srbija podržala Deklaraciju o Belorusiji

Ostavite komentar


    1. Mile ne „pali“ se… Zae ti zaista veruješ Twiteru i „Danas“-U? Pa, po njima je sad predsednik Srbije, Djilas, a Premijer, Šolak. Sto puta uhvaćeni u laži, i ti opet nasedaš kao mlada na kaktus.

      1. Zasto onda citas vesti na njohovom sajtu? Citaj informer, to ti je prirodno staniste?

  1. Ovo sto Vucic radi je shizofreno i nedosledno. Misli jedno, prica drugo, radi trece.
    Covek bez digniteta i morala sa jedinom idejom da sto duze odlucuje o drzavnoj kasi.

  2. Koliko je samo vlast u Srbiji i Vucic na prvom mestu,licemerna.Pridruzivati se zapadu u osudi Belorusije,cista glupost.Oni ce sami da rese svoj problem. Dusan

  3. A tako nam se lepo “ sepurio “ Lukacenko po zvanicnim crvenim tepisima R . Srbije uz sve moguce ( i nemoguce ) pocasti “ deleci “ lekcije Aci vladaocu i Narodnoj Skupstini R . Srbije o Demokratiji “ a la Belarus “ a $n$ sekta odusevljeno i u transu aplaudirala . . . boze .. . boze . . . zamislita da Lukacenko trazi nazad “ stare kante ( 70 – tih godina prolog veka „) od Migova 29 koje je “ uvalio “ Aci i bratiji ( kao dzabe ) a kostaju nas papreno a Aca i Ivke mu ovako “ spustili “ doduse diskretno i bez puno odusevljena $n$ – pink ovcica i botova . . .

  4. Primer vučićevog delovanja: zvanično podržava – jer nema kuda i ne sme nikuda – EU u pravoj stvari protiv lukašenkove izborne krađe,, ali o tome, jadni, plašljivi vučić ne sme javno ništa da kaže domaćoj javnosti (pa ni stranoj), nego glupi srpski narod to saznaje iz tuđih objava na tviteru.
    S druge strane, ogromno je licemerje vučićevo pred kojim, za sada, Evropa ćuti: njegov režim podržava EU u stavu da izbori u Belorusiji nisu bili fer i pošteni, nego su drastično pokradeni u okolnostima apsolutne režimske kontrole medija i potpunog uništavanja opozicije do fizičke likvidacije, a on, vučić, postupa na isti način kao lukašenko i u odnosu na medije, i kod organizacije i sprovođenja izbora, i uništavajući potpuno državne institucije a istovremeno satanizujući opoziciju i svojim političkim medijima kojih je u Srbiji 95 odsto.

  5. Tipicno licemerje doticnog a i EU koja se nije oglasila o stanju demokratije u Srbiji. Dosta mi je svega pa i korone.

  6. Nadam se da će većina ovog divnog bratskog slovenskog i pravoslavnog naroda, shvatiti da je Srbija ucenjena i da je ovo sramno „pridruživanje“ Deklaraciji o Belorusiji iznudjen čin, pod pretnjama i ucenama. Kao obični gradjanin Srbije duboko se stidim ovoga postupka Srbije, mada sam svestan da su nam ruke bile svezane. Najveći broj gradjana Srbije zna šta stoji iza ovakvih deklaracija. Mi smo već bili „deklarativno“ satanizovani i, „deklarativno“ bombardovani.

    1. Ja bih rekao da nije ucenjena Srbija, nego je ucenjen Aca Srbin. Pošto ste ovako lepo analizirali situaciju imate li gosp. Zorane odgovor zašto je Srbija, tj. Aca Srbin pristao na tu ucenu koju spominjete.

      1. Da je „Aca Srbin“ postupio edrugačije, verovatno biste ga svrstali u rang Miloševića i ratnih huškača zaostalih iz 90 ih, koji ne umeju da balansiraju nego se sukobljavaju sa onima od kojih zavisimo i ka kojima težimo. Mi smo, kao i toliko puta do sada zbog svoje slobode i nezavisnosti bili izmedju „čekića i nakovanja“. Nemamo više snage za bilo kakve sukobe, sankcije ili satanizovanje kroz šta smo sve do juče prolazili. Prisiljeni smo da balansiramo i da biramo manju štetu. Zar vam mržnja prema „Aci Srbinu“ ne dozvoljava da koristite mozak i shvatite o čemu se ovde radi? Zar je za to bilo potrebno toliko mnogo napora pa da se shvati šta leži iza ove „deklaracije“? Lukašenko je problem beloruskog naroda a ne Srbije. Niti smo im ga birali, niti ćemo ga svrgavati. Evropa nije osudila francuske niti američke pendrekaše koji su do juče lomili rebra i kičme demonstrantima. Zašto? Možda njihovi pendreci leče? Ovo je scenario, koji se još od Rumunije seli iz države u državu a iza tih scenarija stoje „demokratske snage medjunarodne zajednice“, kojima je „jako stalo“ do slobode i prosperiteta beloruskog naroda?! Gospodine, ne dajte da Vam mržnja mrači svest. Mrzite i volite ali, uključite i mozak. Ništa ne boli.

    2. Nije jasno koji je deo tog „divnog pravoslavnog naroda“ za Lukasenka, a koji je deo protiv. Sigurno je da je EU znatno naprednija od Belorusije i ovo mladje generacije dobro razumeju.

    3. @Zoran Knezevic Pod Lukašenkov prozor gos’n Knezeviću! Pa kad i ako „proviri“, Vi mu „udarite“ podršku! Red je, ovaj Vaš, imenjak mu, isti je kao i on!

    4. Nije to „postupak Srbije“, nego Vašeg ljubimca, predsednika SNS. Zato ne razumem zašto kažete da su NAMA „ruke bile svezane“ (verujte, meni sigurno nisu). I jedno pitanje: Osim što se stidite zbog ovog postupka, da li se loše osećate što tu vest niste čuli od Vašeg ljubimca, nego su je saopštili ambasadori SAD i EU?

  7. Ova lažna vest je direktan napad na Vučića, ne bi on to učinio svom prijatelju Lukašenku !

  8. Kako li će da objasni i objavi dogovore oko Kosova kad ga pritisne njegova prijateljica Merkel?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.