Glasno za omladinu Bor: “Gradska vlast hoće da gradi akva park, a nije sposobna da sanira krov na bazenima” 1Vladimir Stojičević/Foto: Glasno za omladinu

Iz Grupe građana “Glasno za omladinu” iz Bora, kažu da “gradska vlast hoće da gradi velelepni akva park od 30 miliona evra ali nije sposobna da sanira ni jedan krov na postojećim zatvorenim bazenima”.

Prema njihovim rečima, problem sa krovom postoji još od prošle godine, te je bilo problema tokom rada zatvorenih bazena prošle sezone.

“Naravno, vlast je zaboravila da postoji problem, pa se u minut do 12 setila da treba da ga reši i ugovor o sanaciji potpisala tek 24. avgusta ove godine sa “NIKOLA ANTIĆ PR OBRADA I PREVLAČENjE METALA ANTIĆ METAL SZ BOR OŠTRELj””, kažu oni.

Takođe, ističu da vrednost radova iznosi 21.395.800 dinara, to jest, toliko građani Bora treba da izdvoje za sanaciju.

“Ali, ono što se vidi na portalu Javnih nabavki jeste da je podnet zahtev za zaštitu prava i efektivno su zaustavljene dalje aktivnosti u postupku javne nabavke jer „odgovornost je naručioca da obezbedi usklađenost sa drugim važećim propisima.“  Tako stoji u obrazloženju”, kažu iz GG “Glasno za omladinu.

Oni pitaju Gradsku upravu Bora “da li oni znaju šta rade, i zašto se čekao krajnji rok da se krene sa rekonstrukcijom”.

“Ukoliko dođe do novog tendera, postupak neće moći da se završi za najmanje dva ili tri meseca, a možda i duže, te će ovo efektivno ugasiti tri plivačka kluba, kao i vaterpolo klub koji ostvaruju zapažene rezultate. Da li će neko odgovarati zbog ovog javašluka, na primer većnik Dejan Dulović, ili kao po običaju – niko neće odgovarati, kao što niko nije odgovarao zbog povreda dece na otvorenim letnjim bazenima”, pitaju se oni i dodaju:

“Zahtevamo od Gradske uprave da omogući bazen za treniranje vaterpolo klubu i plivačkim klubovima, a kao predlog dajemo zatvoreni bazen u sali OŠ „Dušan Radović”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari