Glišić: SNS-u i u Mionici i u Negotinu preko 70 odsto glasova 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić objavio je da je ta politička opcija na lokalnim izborima u Mionici na izlaznost od preko 70 odsto osvojila 71,44 odsto glasova, a da je u Negotinu osvojila 75,44 odsto glasova.

On je tokom telefonskog uključenja u emisiju „Hit tvit“ naveo da je rezultat u Negotinu za 4,4 odsto bolji nego na prethodnim izborima pre četiri godine.

Prema njegovim rečima, u Mionici je „Zdrava Srbija“ Milana Stamatovića osvojila 0,95 odsto glasova, „Savez 90 zeleni Srbije“ 2,03, „NADA za Mionicu“ 4,82, lista „Slobodni građani“ 5,53 odsto, a zajednička lista Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke 10,89 odsto.

„Lista ‘Aleksandar Vučić-Za našu decu’ osvojila je (u Mionici) 6,5 odsto više nego na izborima pre četiri godine. U apsolutnom broju glasova popravili smo rezultat u odnosu od pre četiri godine“, rekao je Glišić.

Koalicija NADA prešla cenzus u Mionici

Srpska koalicija NADA, koju čini Pokret obnove kraljevine Srbije i Demokratska stranka Srbije, saopštila je da su u Mionici osvojili pet odsto glasova i postala parlamentarna u lokalnoj skupštini, a da na izborima u Negotinu nije prešla cenzus.

„Za nas izbori u Mionici i Negotinu nisu bili nevažni, jer je za nas kampanja uveliko počela i obilazimo celu Srbiju. Očekivan je bio rezultat za nas da ćemo u Mionici preći cenzus, a u Negotinu ne, jer smo imali vrlo mlad odbor“, naveo predsednik DSS-a dr Miloš Jovanović.

Narodna stranka je u Negotinu, na osnovu prebrojanih glasova sa 42 od 72 biračka mesta osvojila 13,26 odsto glasova, SNS 72,33, SRS 1,79, DSS-POKS 2,46, Zdrava Srbija Milana Stamatovića 1,51, a Savez 90 zeleni Srbije 4,32 odsto, uz 4,3 odsto nevažećih listića, saopštio je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari