Aleksić: U Negotinu SNS osvojio 72,33 odsto, a Narodna stranka 13,26 odsto glasova 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Narodna stranka je u Negotinu, na osnovu prebrojanih glasova sa 42 od 72 biračka mesta osvojila 13,26 odsto glasova, SNS 72,33, SRS 1,79, DSS-POKS 2,46, Zdrava Srbija Milana Stamatovića 1,51, a Savez 90 zeleni Srbije 4,32 odsto, uz 4,3 odsto nevažećih listića, saopštio je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

„Ponosni smo na rezultat koji smo ostvarili u nemogućim uslovima. Zabeleženi su neviđeni pritisci, uhapšeno je 10 predstavnika Narodne stranke, od kojih su dvoje članova Opštinske izborne komisije, i oni su onemogućeni da rade svoj posao iako su bili službena lica sa službenim legitimacijama“, saopštio je Aleksić.

Aleksić je dodao da je na nekim biračkim mestima naprasno proglašena dezinfekcija i da su zato članovi biračkih odbora isterivani napolje, što je, kako je istakao, još jedan način da se omogući krađa izbora, a najavio je da će stranka podneti žalbu u roku od 24 sata.

Istakao je da se desila neviđena stvar, jer Upravni sud nije prihvatio žalbu na to što je OIK onemogućila nezavisnim posmatračima da prate izbore.

Aleksić je naveo da je Narodna stranka na biračkim mestima u gradu osvojila između 18 odsto i 20 odsto glasova, dok je SNS ostvarila bolji rezultat u okolnim selima, gde je bilo manje kontrolora.

Dobro je što smo izašli na izbore u Negotinu, jer sada znamo šta bi moglo da nas čeka na izborima najavljenim za april 2022. godine i današnji izborni proces će uticati na odluku da li ćemo učestvovati na aprilskim izborima, kazao je Aleksić i dodao da je bilo bolje da je cela opozicija izašla na izbore u Negotinu.

Naveo je da su sve nepravilnosti, hapšenja i pritisci u Negotinu „slika i prilika današnje Srbije i stanja demokratije“.

„Protiv ovoga se moramo boriti svi zajedno. Sve su učinili da se stvore uslovi za krađu. Evidentirali smo nepravilnosti i o njima ćemo obavestiti javnost, domaće i strane institucije i organizacije“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.