Glišić (SNS): Ukoliko su zahtevi protesta ostavke onda je neophodno ići na izbore, a opozicija ih ne želi 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas da ne zna šta su zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“, navodeći da ukoliko su to ostavke, onda je neophodno ići na izbore, za koje tvrdi, da ih opozicija ne želi.

„Kada budu artikulisali neke zahteve, kada budu svesni toga šta žele i kada budu spremni da razgovaraju na jedan civilizovan način, onda ćemo razgovarati i videćemo kako da se ti zahtevi reše“, kazao je Glišić za televiziju Pink.

On je dodao da ukoliko su predstavnici opozicije nezadovoljni i smatraju da vlast nema legitimitet – vlast je uvek spremna da raspiše izbore.

„Jedini koji može da utvrdi legitimitet neke vlasti je narod“, rekao je Glišić.

Treći po redu protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je sinoć oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, nakon čega je nekoliko desetina hiljada građana prošetalo kroz Ulicu kneza Miloša i blokiralo saobraćaj na auto-putu.

Blokada dela auto-puta trajala je do jutros.

Na protest su pozivale Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari