GO DS-a u Kragujevcu odlučio da se priključi zajedničkoj listi "Srbija protiv nasilja" 1Foto: RTV

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu odlučio je večeras da na predstojeće lokalne izbore izađe u koaliciji sa Strankom slobode i pravde, Narodnim pokretom Srbije i Pokretom slobodnih građana, a na toj listi će se naći i bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

Predsednik GO DS Ivan Dubljanin rekao je da je na večerašnjem sastanku velikom većinom glasova doneta odluka da stranka bude deo zajedničke liste.

Sve svoje kapacitete stavlamo u funkciju pobede najšire moguće koalicije stranaka koje su opozicija vladajućim partijama, rekao je Dubljanin i dodao da je ponosan što je tom odlukom DS još jednom pokazala da joj je opšti interes uvek na prvom mestu.

Lista čiji deo će na lokalnim izborima biti DS sigurno će biti najveća i pobednička, kazao je Dubljanin.

Za sada je neizvesno da li će lista tog dela opozicije na lokalnim izborima u Kragujevcu nositi naziv Srbija protiv nasilja, poput republičke, što će zavisiti od stavova stranaka Zajedno i Srbija centar, koje još nisu donele odluku o koalicijama.

Narodni poslanik stranke Zajedno i predsednik Gradskog odbora te partije u Kragujevcu Nikola Nešić kazao je da „stranka Zajedno radi na podizanju kapaciteta i sopstvenih i koalicionih“.

Najbliži smo Demokratskoj stranci i stranci Srbija Centar i sa njima učestvujemo u pregovorima sa ostalim učesnicima „Srbija protiv nasilja“. Kao stranka smo izgradili dovoljno sopstvenih kapaciteta, ali svakako smatramo da je ukrupnjavanje neophodno i siguran sam da će se to dogoditi, kazao je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari