Godišnjica stradanja Srba

Ostavite komentar


  1. Zločin nad srpskim stanovništvom koji se nikada neće zaboraviti i koji boli i dan danas.

  2. "U skopu proslave, uveče će pevač Marko Tompson održati koncert na Gradskom stadionu u Kninu."
    Degutantnosti, Knin ti je ime.

  3. Evropa i danas ćuti kada se terorizam i fašizam ponovo budi kaio 91 godine.Genocidne akcije se slave svake godine u hrvatskoj a evropa o tome ćuti non stop a očekuju od nas da slepo poštujemo svaki njihov mig.Ako poštovanje nije obostrano tu sreće biti neće pa se bojim da i naše članstvo u toj zajednici polako dolazi u pitanje.

  4. Zalosno je to sto se moramo prisecati ovakvih stvari, zal za nastradale ljude u Oluji. NE PONOVILO SE…

  5. Možda poslednji voz za "modernu"Evropu da pokaže ili je za pravdu ili će večno biti američki poslušnik i izvršitelj najvećih zlodela.

  6. Zrtve se nikada ne trebaju zaboraviti ali se takodje mrznja ne treba prenositi na nova pokolenja a Hrvatska to uporno radi slaveci ““““Oluju““““ !!

  7. Srpski narod nikada ne može zaboraviti ovakav zločin,sramni Hrvati ovaj dan proslavljaju.

  8. Kako mogu svake godine da dovode Tompsona koji je javno deklarisani nacista? Zasto neka ozbiljnija drzava iz sveta ne reaguje na to?

  9. Ne sme se zaboraviti, da se ne bi ponovilo! Žalosno je i za svaku osudu to što Hrvatska slavi stradanje naroda koji je živeo na njenoj teritoriji. Ja sam slovačke nacionalnosti a Srbija je moja zemlja, tu se osećam sigurno. To je neprocenjiv osećaj!

  10. Evropa može da toleriše ustaše ali srbija neće dozvoliti da joj ustaški režim u hrvatskoj drži predavanje o demokratiji kada su oni čitav jedan narod proterali iz svoje države.

  11. Značajno je da Srbija i RS zajednički obeležavaju ovaj dan stradanja Srba u "Oluji"!

  12. Неко слави што је неко убијан и протеран са кућног прага, и опет они свима добри ми ником не ваљамо.

  13. Oluja je bila veliki zločin prema Srbima i zaista se moramo sećati sa tugom tih dana.

  14. Sigurno je da ne smemo zaboraviti ovaj stravičan zločin,mnogo je žrtava bilo,mnogo prognanih i ne smemo zaboraviti na to.

  15. Evopa je zažmurila na oba oka na proterivanje konstitutivnog naroda iz jedne države. To će istorija zapamtiti.

  16. Genocid nad Srbima počinjen na današnji dan nikad ne smemo zaboraviti i moramo ga pamtiti da nam se više nikad ne ponovi.

  17. Žalosno je što Hrvati slave na ovoj dan. Dan kada je stradalo i prognano toliko hljada Srba…

  18. Umesto da su spustili zastavu na pola koplja jos se usudjuju da kazu da ce da slave. Sramota

  19. Jedan od najtuznijih dana novije istorije. Da mi je da znam kada ce dobiti pravni epilog

  20. I kamen bi zaplakao,placi zemljo voljena.Zlocin koji traje i trajace.

  21. Treba sve mogiće dokumentarne snimke, izajve, dokumenta staviti na uvid domaćoj i stranoj javnosti, da se vidi sva genocidna politika Oluje i Hrvatske.

  22. Goloruki narod srpske nacionalnosti državljane Hrvaske proterali su i ubijali ustaše i fašisti Hrtvatske, izveli su najveće etničko čišćenje u Evropi posle 2 svetskog rata i dokazali da fašizam kod njih ima korene i budućnost.

  23. Najžalosnije od svega jeste što ovu nacionalnu tragediju današnja vlast koristi za svoj politički marketing. Svaki put kada se previše zanesu evropskim putem, oni posebgnu za malo hardcore nacionaolizma, kako ne bi izgubili podršku desnog biračkog tela. Oni što najviše tera suze na oči jeste činjenica da taj isti napaćeni narod ponovo zamajavaju oni koji su ih devedesetih (odavde) huškali na rat i davali im lažnu nadu kako će čitava Srbija skočiti da ih brani ako bude zatrebalo. Kada je trebalo da se pomogne, Srbija nije prstom mrdnula. Čak nisu hteli da ih puste u Beograd da uđu, neko su ih slali po Vojvodini i Kosovu – javna tajna! Naravno, posle su i radikali i socijalisti još kako politički profitirali od njihove tragedije, glumeći brigu za izbeglice. Taj narod da je pametan treba da ima kaže u lice šta misli o njima, makar 21 goidnu posle jer za istinu nikada nije kasno! Nikada! A danas propali režimi u Srbiji i Hrvatskoj, totalno nesposbni da reševe probleme od životnog značaja, ponovo posežu za nacionalizmom, ponovo se čuju bubnjevi rata, kako bi narodu odrvratili pažnju od realnosti. Dok se oni igraju diplomatskim notama, stotine i stotine hiljada Srba i Hrvata živi u bedi, radeći za plate ispod svakog proseka, bez prava i budućnosti. Sramota! Narode, pa valjda i izvukao neku pouku iz devedesetih?

  24. Hrvati bez imalo stida i srama nakon 21 godine bar iz kortuazije da se izvene nemaju nameru. Ono u sto sam potpuno siguran da Srbija nikada nece i ne sme zaboraviti stradale nevine zrtve u Oluji, uvek ce obelezavati taj tuzni dan.Dok oni koji su cinili zverska dela slave sto je jadno, bedno i tuzno.Nastradalima neka je vecna slava.

  25. Ovaj dan Srbi nikada ne treba da zaborave, na ovaj dan je počelo jedno od najvećih stradanja srpskog naroda i progon Srba.

  26. Ne znam što se to tiče Danasa, on inače nepodoštava svoju državu i svoje gradjane.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.