Gojković: Otvoreni za nova ulaganja 1Foto: Kabinet predsednika Narodne skupštine

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas s potpredsednikom Parlamenta Republike Koreje Đu Son Parkom koji je istakao da je upoznat sa prednostima ulaganja u Srbiji, da će to predstaviti korejskim kompanijama i pozdravio postavljanje kamena temeljca za novu južnokorejsku investiciju u Zrenjeninu.

Gojković i Park su ukazali da u oblasti ekonomije postoje veliki potencijali za razvoj saradnje, a predsednica Parlamenta je navela da je Srbija otvorena za nova ulaganja južnokorejskih kompanija, saopšteno je iz kabineta predsednice Skupštine.

Gojković je naglasila da je današnja poseta posebno važna u pogledu intenziviranja parlamentarnih veza i ukazala da naredne godine dve zemlje obeležavaju 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je prilika da se dodatno jača parlamentarna saradnja i susretima na najvišem parlamentarnom nivou.

Ona je ocenila da je važno podstaći saradnju i radnih tela, grupa prijateljstava, kao i na multilateralnom planu, posebno u okviru Interparlamentarne unije i navela da je Skupština Srbije spremna da doprinese unapređenju ekonomske saradnje putem ratifikacije sporazuma.

Potpredsednik Parlamenta Republike Koreje pozvao je predsednicu Narodne skupštine Srbije u posetu Republici Koreji u cilju dodatnog jačanja saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari