Goran Rakić prijavio tri stana, tri plate, ušteđevinu od 50.000 evra 1Foto: Beta/Saša Đorđević

Predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, prijavio je Kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije da poseduje tri stana, plac, kao i pozamašnu pokretnu imovinu. 

Rakić je u imovinskoj prijavi naveo da ima tri stana od 58, 75 i 38 kvadrata, kao i plac od 9,5 ari. Naveo je da se nepokretna imovina vodi na oca koji je preminuo pre tri godine i da još uvek nije pokrenut imovinski postupak, prenosi portal KosSev.

Naveo je i da poseduje automobil vredan 10.000 evra, kao i 50.000 evra u finansijskoj instituciji „D.R.“ u Beogradu.

Rakić kao ministar kosovske vlade prima platu od 1.152 evra, a u Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija u Leposaviću još 235 evra mesečno.

Od Javno-komunalnog preduzeća „Standard“ u Severnoj Mitrovici, Rakić svakog meseca prima 542 evra.

Ministar i predsednik Srpske liste je prijavio i prihod svoje supruge od 600 evra na Ekonomskom fakultetu i penzuju roditelja od 200 evra.

Kosovska agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula postupak protiv Gorana Rakića, Slavka Simića, Igora Simića, Zorana Mojsilovića i Verice Ćeranić i bivšeg poslanika Ivana Todosijevića, jer nisu redovno prijavljivali svoju imovinu ili primanja koja ostvaruju. Za sada, kako navode kosovski mediji, nema informacija šta se dogodilo s ovim postupcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari