Građani za “iskrivljeno izveštavanje” RTS-u godišnje plaćaju 60 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Iznenadio me komentar Zorana Stanojevića neko veče na Upitniku RTS-a kada je izjavio da se urednici u smernicama drže pravila da vreme koje posvećuju određenim strankama na RTS-u zavisi od procenta zastupljenosti tih stranaka u Parlamentu. To bi možda i moglo da se prihvati da Parlament plaća RTS. Ali on se plaća od pretplate svih građana a delom i iz budžeta koji se puni porezom svih građana. Pri tome većina građana nije ni u jednoj stranci, pa se od novinara traži samo da izveštavaju sa lica mesta događaje koji su u toku, a ne da slušamo šta se dešava u Francuskoj ili Venecueli a ne vidimo šta se događa u našem dvorištu. Takođe, novinari i urednici greše kada misle da u u emisiju treba da zovu samo predstavnike stranaka koji se na kraju i svađaju, već treba da zovu ugledne akademike, profesore, novinare raznih profila, naučne radnike, književnike, pa i obične nepoznate ljude sa ulice. Oni možda mogu da ostvare normalan dijalog i pokažu kako je to nekada izgledalo na televiziji.

    1. Bravo. Tako bi trebalo da bude na svim medijima sa nacionalno frekvencijom. Jer i ona je vlasništvo gradjana.

    2. Vredjaju nam inteligenciju na svakom koraku. Svuda u svetu se protesti direktno i detaljno prenose.Otprilike onako kako je prenosila N 1 prosle subote iz RTS. Licno sam videla u Juznoj Americi prenose cak i male proteste sa svega 20 ljudi.Reporteri odu na lice mesta i pitaju ljude zasto protestuju. RTS nije poslala reportera cak ni ispred svoje zgrade,sto je meni potpuno neverovatno.

    3. Odlican komentar.Dodala bih da u slucaju da zovu politicare morali bi da ih stave u posebne kabine sa mogucnoscu iskljucenja mikrofona posle isteka dogovorenog vremena za komentar. RTS kriminalno blokira gradjane da saznaju pravo stanje stvari i onemogucava pristup najpametnijim i najiskusnijim strucnjacima ,tako da gradjani donose odluke potpuno neobavesteni.

  2. Njima je sada etalon,uzor,zvezda vodilja poltronski program tv trovačnice.Za nijansu se razlikuju po akcentnim dužinama ,mada je sadržaj isti.Nedostatak srama je ozbiljna dijagnoza to se teško leči.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.