Građanska Srbija ne sme ponoviti grešku

Ako Nikolić dobije drugi mandat, možemo da zaboravimo i na briselski proces i na evropske vrednosti
Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Ne nastavka razgovora nema. Srbija tim putem ide u katastrofu. Napustiti razgovore u Briselu i zatražiti novu platformu o razgraničenju. To je jedini ispravan i pošten put razrešenja vekovnog sukoba.

  2. Kad će narod shvatiti da skraćenica LDP znači-Lako Do Para! Ništa sem novca ga ne interesuje. Ako on kaže da je glavni grad Srbije Beograd, ne verujte mu! Idite na net, ili pogledajte mapu Srbije.

  3. Да ли ико, када Чеда данас изговори "Građanska Srbija ne sme ponoviti grešku", разуме о чему Чеда тачно говори и шта би ми сада требало да урадимо ако бисмо желели да послушамо Чеду? Мени некако изгледа као да хоће да ми каже да треба гласам за Вучића, па се зато ево преиспитујем…

  4. Čedomire, jedna od najvećih grešaka i zabluda koje su se desile srpskom narodu u celini (ne samo "građanskoj Srbiji"), upravo si TI ! Dugogodišnje parazitsko egzistiranje tvoje privatne kompanije pod šifrom LDP na grbači osiromašenog i obespravljenog naroda moguće je samo u Srbiji. U svakoj iole normalnoj,pravno uređenoj državi sa svesnim građanima, tvoje privatno preduzeće zamaskirano u političku partiju odavno bi bilo ugašeno,a ti lično zaboravljen i prezren. A verovatno i sudski procesuiran !

  5. kakvu poruku šaljemo svetu ako demonstriramo protiv rušenja tri barake, a ćutimo kad našu decu maltretiraju kada se usprotive učešću ratnog zločinca na tribini u Beški i kada ćutimo na činjenicu da je 9.000 ljudi ubijeno u Srebrenici…

    Све што треба да знате о "љутом опозиционару" Чади. Савамала је три бараке, брутално пребијање је "малтретирање", а само није споменуо од странке кога и на чијој трибини је тај ратни злочинац учествовао. И шта рече, тенковска гусјеница?

  6. Nemamo mi samo problem sa deficitom pameti već i deficitom morala. Glup čovek nije automatski i lopov – ustvari, to je retko slučaj. Ali amoralan čovek je šteta za društvo UVEK! Je l tako, reci iskreno, druže Čedo?

    U svakom slučaju, tvoj primer, tvoja mladost, tvoja stranka, tvoje delovanje – sve je to fantastična pokazna vežba za onaj naivniji ili neupućeniji deo građanske opcije u Srbiji. Ako ima neko naivan, samo neka pogleda u tvom pravcu i već je mnogo naučio.

  7. Lepo je što je Chada preuzeo Vučićevu eufemističku floskulu o "tri barake". Ništa fantomke, ništa ignorisanje građana od strane policije, ništa rušenje ustavnog poretka i marionetsko tužilaštvo…

  8. Jednom zauvek, "beli listići" nisu doveli Tomu Nikolića na vlast. Njega je na vlast dovela nesposobna Tadićeva administracija, politika "dobro jutro čaršijo na sve četiri strane", kadrovi kojih se ne bi postideo ni SNS, ministar inostranih dela koji je bio odličan Koštunici a silno se dopao i Tadiću i koji je na sve načine uspevao da nas zavadi sa celim svetom. Godine 2012 je došao trenutak kada je jedan deo građanske opcije iz pukog samopoštovanja rešio da uskrati svoj glas programu koji se ceo sastojao u paroli "pa nećete valjda da glasate za njih" i "glasajte za nas, vama je ionako svejedno, ali nama nije". Uostalom, Boris Tadić do dana današnjeg nije shvatio poruku "belih listića" (a ni Č.Jovanović) i još uvek im se duh vija srpskom politikom.

  9. Da ne bih pisao esej prokomentarisaću samo deo oko belih listića. Beli listići su posledica IZDAJE svih principa i ideja zbog koji su isti glasali za DS i Tadića na izborima 2004 i 2008. Mnogi su tada, 2012. god, glasali za Tomu iz istog razloga. Čeda je deo te IZDAJE. Kleptomanska vlast DS-a je morala da ode kao što sada mora da ode Vučić….moramo menjati vlast ….

  10. Mi citaoci Danasa imamo odredjeni urdjivack fenomen naspran licnih, misljenja ciji demokratski pluralizam, podrzava nas cenjeni list. Sto puta je objavljeno sta ima to svakodnevno da kaze Cedomir Jovanovic i sto puta su u komentarima citaoci rekli da ih ne zanimaju verbalne aktivnosti nebitnog politicara i vlasnika apsolutno nebitne i gotovo nepostojece parije na tzv politickoj sceni Srbije. Uprkos tome, njegove se skaske nastavljaju objavljivati bez ikakvog opazajnog kriterijuma, bez obzira na misljenje i odijum javnog mnjenja, bez stida i srama. O cemu se ovde u slucaju ovoga coveka odista radi, ako neko zna, molim da pojasni.

  11. Predrag @ Ne shvataš Čedino upozorenje"građanska Srbija ne sme ponoviti grešku" a evo kako ja to razumem. Lider LDP nikad o ljudima ne govori kao Srbima, Mađarima, Hrvatima… već o njima kao građanima koji treba da imaju ista demokratska i politička prava i slobode. On hoće da kaže da nam je nacionalizam došao glave i da je nužno da napravimo iskorak ka prihvatanju evropskih vrednosti, koji su suprotni od autokratske vlasti i zaostalosti u svakom pogledu.

  12. Jovane lepo je od tebe što nam objašnjavaš uređivačku politiku DANASa, lista kojeg uz nekoliko sajtova, imam živaca da čitam.DANAS se upravo razlikuje od ostalih "novinčina",što bi rekao Bas, po tome što daje prostor i disonantnim mišljenjima, koja su različita od "mušljenja tzv javnog mnjenja ". Jer kada bi objavljivali samo tekstove koji su u skladu sa javnim mnenjem, novine bi se oretvorile u propagandni pamflet. Zanimljivo je i to da javno mnjenje (stav po pojedinim pitanjima) najvećim delom formiraju informativna glasila. Mislim da ne treba posebno naglašavati đa većinsko mišljenje nije uvek i najbolje…

  13. ne mogu a da ne dodam, hvala Bogu da imamo Cedu, pa ima ko da se razvlaci po blatu, da se plujuje, da mu se pripisuje sve i svsta, okrivljuje za sve i svasta, gazi, sutira …….E pa bas me je sramota STO ZIVIM U TOJ I TAKVOJ ZEMLJI!

  14. Svetlana Džimić @ Saglasan sam sa tobom. Po prethodnim komentarima ispada Čeda je bezvredan političar i ništavilo kao ličnost. U zadnjih deset dana gledao sam lidera LDP u uživo emitovanim emisijama na HRT kod Aleksandra Stankovića, na Hepi TV kod Milomira Marića i na Pinku kod Sarape. Prateći Čedine nastupe ja sam pravo uživao. Imao sam šta da čujem. Koje samo je ideje izneo i koje je oratorsko umeće pokazao. Po broju gostovanja ispada da je Čeda najtarženija i najpoželjnija ličnost u zemlji od strane naših televizija. To mnogo govori. Sve bi nam bilo drugačije da se i zvanično prihvati Čeda kao lider opozicije!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.