pavle grbovićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je danas da usvajanje rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji jeste šansa da EU povrati poverenje građana Srbije.

„Usvajanjem rezolucije kojom se osuđuje brutalno prekrajanje izborne volje građana je odlična šansa da Evropska unija povrati poverenje građana Srbije koje je bilo poljuljano zbog predugog tolerisanja autokratske vladavine Aleksandra Vučića i SNS od strane pojedinih evropskih zvaničnika“ rekao je Grbović.

On je na sastanku poslaničkog kluba „Obnovimo Evropu“ koji čine evro poslanici iz liberalnih stranaka rekao da podržava odluku da se traži nezavisna međunarodna istraga u vezi sa, kako je naveo, „izbornom krađom u Srbiji“.

„Građani su stekli utisak da je demokratija u Srbiji predugo bila žrtvovana zarad stabilokratije. Sada kada je jasno da ni od demokratije ni od stabilnosti nije ostalo ništa, ovakva rezolucija je preko potrebna jer se građanima šalje jasna poruka da imaju saveznika u borbi za demokratiju i pravdu“, naveo je Grbović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari