Grčka među državama EU koje koče zabranu referenduma

*Nismo uspeli da saznamo sa kojom argumentacijom nastupa Grčka u protivljenju tim merama, odnosno da li će se i ona, zajedno sa tom drugom državom EU, na kraju saglasiti sa većinskim stanovištem Unije - da referendum u RS ruši Dejtonski sporazum i predstavlja uvertiru u raspad države, nemire i sukobe u regionu
Čeka se pristanak dve države Evropske unije da šef Delegacije EU u BiH dobije zeleno svetlo za suspenziju referenduma u RS, saznaje Danas

Ostavite komentar


  1. Hvala Grčkoj na pokušaju da spreči većinu koja će ipak na kraju zabraniti referendum i pravo grđana RS da imaju svoj dan,nego moraju slaviti onaj dan koji Hrvati i Muslimani u Bosni odrede.

  2. Ko im može zabraniti obeležavanje Dana RS? Ako oni to osećaju u svojoj duši i srcu (a osećaju), oni će naći formu da to svoje osećanje obeleže.

  3. Koliko jedna zemlja mora da bude poslušna (ili dužna) da prihvati tuđe mišljenje kao svoje! Žalosno za Grčku. Hoće namerno da donesu takvu odluku, jer je Ambasada Rusije podržala održavanje referenduma.

  4. Moram prvo da kazem da sam jako razocaran tonom koji provejava iz teksta. Ispada da samo grčko protivljenje kvari nešto što se smatra normalnošću – samo je važno biti protiv Srba i nikakvi principi nisu važni. Setimo se proglašenja nezavisnosti Kosova – to za EU uopšte nije bilo alarmantno. U roku od nekoliko sati nakon proglašenje tzv. nezavisnosti su zemlje EU, Turska i SAD priznale nezavisnost. Nije im palo na pamet da čekaju nekoliko meseci kao u slučaju Slovenije i Hrvatske. Mi moramo da se suprotstavimo takvoj politici prema srpskom narodu, jer to niko drugi neće uraditi za nas. Tek onda će nas podržati prijateljske zemlje poput Rusije i Grčke.

  5. Zapad namerno pokusva da nas isprovocira na ovakav nacin. Preterali su. Stvarno treba da ih bude sramota. Srbija se maksimalno trudi da ispuni sve uslove a oni nam tako vracaju? Strasno.

  6. Stvarno ne vidim erazlog zbog kojeg bi se drzave clanice EU bunile protiv referenduma u R.Srpskoj. Njima se niko nije mesao u politiku, neka ostave nase ljude na miru. Preterali su.

  7. Grčka je već propatila zbog poslednjih balkanskih ratova, i ima pravo da se usprotivi svemu što vidi kao mogućnost da se slična nesreća ponovi u njenoj neposrednoj blizini. Dan kada su agenti Stanišićeve UDB proglasili fantomsku, nelegalnu i nelegitimnu "Republiku srpskog naroda u BiH" ne bi trebao da bude prihvatljiv ni onima u čije je ima ta podvala napravljena i koji su gurani u rovove da ginu i ubijaju za taj kriminalni fantazam, a suludo je i pomisliti da on može da bude išta drugo ne guranje prsta u oko zemljacima kojima je onomad pod firmom tog strašila objavljen rat. Niko te ljude u Bosni nije ništa pitao ni kada su Stanišićevi pioni izvikali tu "Republiku srpskog naroda", pa ih neće pitati ni danas kada bi nastavljači te sulude politike da taj datum podvale za državni praznik. Pokazali su da ne umeju da prosude trezveno i da nemaju hrabrosti da prozbore ljudski – sad mogu da nastave da ćute.

  8. Koja prava sebi daje EU, odnosno, NATO, da ukida zakone i legalnu narodnu vlast , da pravi od malih država potektorate, Grčka je to shvatila i nadam se da neće dati saglasnost, laž je da bi referendum o danu držabnosti RS dovelo do bilo kakvih promena, samo bi se demokratski dokazala volja gradjana Republike Srpske.

  9. srpski narod ima pravo da proslavi svoj datum ne vidim sto neko sa strane gura nos!!!

  10. Postoji velika sansa da dodje do sukoba tamo,a onda rusko vojno instaliranje u Srpskoj uopste nije nemoguce..

  11. Praznik RS se može slaviti i bez referenduma. On nije ni smišljen za tu priliku, već je namenjen ispitivanju javnog mnjenja u Evropi šta će se desiti ako Srpska odluči da se sprovede referendum o otcepljenju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.