Grubješić i Vukadinović: Ono što smo videli u Skuštini je bio rijaliti šou umesto ozbiljne rasprave 1Foto: pritncreen / Nova S

Cela današnja rasprava u Skupštini Srbije o predlogu Zapada o rešenju problema u odnosima Srbije i Kosova skoro da se pretvorila u opštu tuču, a tu bi trebalo da se skuje plan za buduću nacionalnu politiku.

Šta se zapravo dogodilo i čemu služi uopšte takva sednica u emisiji „Među nama“ govore Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku i politički analitičar Đorđe Vukadinović.

„Ne zgražavam se preterano. Bolje da se to dešava u Skupštini nego na ulici. Parlament je mesto i za ovakve scene ako je baš neophodno. Da li je to danas bilo baš neophodno ili ne, to morate da pitate direktne učesnike koji su u žaru, u nastupu, ne znam ni ja čega, onako, skočili… Meni je veći problem to što od poslanika nisam uspela da čujem njihov odnos prema rešavanju kosovskog pitanja, njihov odnos prema budućnosti ne samo Kosova i Metohije, već prema budućnosti Srbije, nisam čula ono što sam želela da čujem, a to je real politika, da se sagleda stvarnost, odrede neki ciljevi i metode. Nisam čula šta to oni, mi, ko god u Srbiji, želi“, rekla je Suzana Grubješić, prenosi Nova.rs.

U Srbiji se uvek kaže šta nećemo, ali se retko čuje šta hoćemo, dodala je ona.

„Pa prvo, kako nazvati ovo… Ja mislim da to može da se nazove nekom vrstom političkog rijalitija, bilo je takvih scena i u našem parlamentu ranije, ali meni je problem što se najmanje pričalo o temi, a to je u celini i suštini nepotrebna sednica. Opozicija je tražila sednicu o planu koji nije dostavljen. Vlast je medijski jako dobro manipulisala, kao sa šibicama, „sad ga vidiš, sad ga ne vidiš“, čas je ultimatum, čas predsednik neće ni da ga uzme u ruke, čas to nije ultimatum to je samo inicijativa. Nije dobro prošlo sa tim planom, njihovo sopstveno biračko telo ne reaguje dobro na predlog, oni su se malo vratili na priču da to ne postoji“, mišljenje je Đorđa Vukadinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari