Haradinaj optužio Kurtija da je postao "štetočina" 1Ramuš Haradinaj Foto: EPA-EFE OLIVIER HOSLET

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj optužio je danas premijera Aljbina Kurtija da je postao „štetočina“, u vezi odluka koje donosi a „koje su vezane za zemlju i narod“.

On je na Fejsbuk profilu napisao da su Kurtijeve odluke „u sferi ekonomije, bezbednosti, obrazovanja, dijaloga, odnosa sa strateškim partnerima, već postale težak teret za zemlju i narod“.

Haradinaj je naglasio da je zbog Kurtijevog pogrešnog pozicioniranja hitno vraćena tema osnivanja Asocijacije srpskih opština, i prednost Srbije u dijalogu.

„Njegov pogrešan pristup doveo je do toga da međunarodna zajednica vidi Srbiju sa više simpatija nego Kosovo. Ali Aljbin Kurti je uspeo da dželata pretvori u žrtvu. Sa novcem poreskih obveznika odlazi na Svetski ekonomski forum u Davos, navodno da priča o stranim investicijama na Kosovu, pa čak i organizuje Samit investitora u Cirihu, dok je novac iz budžeta zatvoren u bunker, a privreda u rasulu. Ovo je u najmanju ruku licemerje“, napisao je Haradinaj.

Optužio je kosovskog premijera Kurtija da ne samo da građanima ne vraća budžetski novac, „već im je onemogućio da u ovom teškom ekonomskom i društvenom vremenu uzmu deo novca koji su uštedeli u Trust-u (penzijskom fondu), a koji je njihov“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari