Hoti poručio Vučiću: Nema sporazuma sa Srbijom bez priznanja Kosova

Ostavite komentar


    1. Nije cinjenica sta Hoti ocekuje, nego da li ce biti sporazuma ili ne? Bez uzajamno priznavanje nema sporazuma, jer bez toga nema smisao i potpunog normalizacije, e delomicnog nece ga biti, pa sustina za stranu koja je tolika obecavala ( lagala ) i nespremna za epilog ovog 10 nji proces, je, sta ce docekivati?!!!! To treba za odgovorne ljude da bude zabritnost.
      Mi na kraju krajeva ici cemo napred, sa ili bez ugovora, i bice i onih 5 priznanja, sa ili bez, vasih ponasanje, dakle … ne odlucujete vi u onih 5 drzava

        1. Smesno a zašto placemo celom svetu da nam kupuju našu robu .€ su nam slatki. Epa dosta tttt priznaj istinu hocemo necemo u kosovsku dvoriste je ukopano BONSTIL. toje naaj jasni odgovir

      1. Hoćete nezavisnost KiM na etničkoj osnovi? Vrlo neevropski! Kad je dobijete u Makedoniji, gde vas je 25%, javite se za nezavisnost i u Srbiji, gde vas je 10%.

        1. Malo spusti loptu pitaj sebe koliko je srbija kolik makedonija po broju stanovnika .dokaz dase uveris moze li makedonci sami da Formiraju parlamen vladu.. BEZ ALBANCE NEMA MAKEDONIJE

      2. Šta ima Kosovo da priznaje Srbiju? Srbiji to ne znači ništa. Srbija očekuje da Kosovo prizna da je deo Srbije. Bez toga sporazuma nema.

        1. Velimire, bez sporazuma nema napretka ka evropskom putu i regionalnom saradnju, ima samo biti van ovih procesa i mogucih izolacije i zaostalost u uporodjenje sa ostalima u regioni.
          Mi takodje jesmo i ostacemo nezavisna drzava sa vasem priznanjem ili ne, po tvom logigi ne treba nam!!!

  1. Ovaj vise lupeta nego Vucic. Gde i kada su odredjeni ti principi koje Hoti spominje? Nigde. Izmisljotina. Kako ce to „Kosovo da krene dalje prema EU“ bez sporazuma sa Srbijom? Da li Hoti kapira da 5 clanica EU ne priznaje tu tvorevinu na Kosovu i da ce bez sporazuma sa Srbijom tih 5 drzava zadrzati sadasnji odnos prema „drzavi kosova“ a to znaci da je ukidanje viza maksimum u EU. EU u clanstvo prima samo one koji su priznati od svih a ta tvorevina na Kosovu je nepriznata od 5 clanica i dva kandidata za clanstvo. S. Makedonija koja ispunjava sve zelje i koja je priznata od svih je blokirana u EU integracijama a Hoti misli da ce ta njegova nepriznata tvorevina da se useta u EU samo tako? Osim ako Albanci ne planiraju da samoproglase „drzavu kosova“ za clanicu EU i ne angazuju onog Morinu da se tokom noci popentra i okaci zastavu u Briselu.

    1. Uzajamno priznanje? Treba li to Kosovo da prizna nezavisnost Srbije. Pa Albanci nemaju reč Kosovo u svom jeziku.

    1. Ovo što traži Priština, nije kompromis, već ostvarivanje njihovih želja, a da za uzvrat ne daju skoro ništa.

    1. Hoti malo previse letis visoko. Zaboravljas da si na okupiranoj zemlji od strane zapadnih fasista a da si ti njihov sluga. Probudi se ne sanjaj stalno. Kosovo i Metihija je srpska pokrajina i tako ostaje. Sve druge opcije odbaci. Moli se bogu Vucicu da mozes da tako mislis ali posle Vucica doce drugi srbin malo veci srbin koji ce ti reci njet.

  2. Ko je Hoti uopšte da govori o tome šta doprinosi, a šta ne doprinosi dijalogu. Šta su on i njegovi prethodnici u privremenim institucijama uradili kako bi se taj dijalog unapredio? Kada se vodi dijalog, treba biti konstruktivan, a takozvani kosovski zvaničnici nisu bili kadri jednu jednostavnu stvar na koju su se obavezali da ispune. Otkud im onda kredibilitet da govore o tome ko i koliko doprinosi tom dijalogu?…

  3. Господин Хоти изгледа не разуме шта речи „нормализација односа“ и „међусобно признање“ значе, па ћи му овде то објаснити. Нормализација значи поновно успостављање нормалног стања које је било поремећено нечијим незаконитим и насилним поступцима, односно повратак Косова и Метохије у уставноправни систем Републике Србије. Међусобно признање значи признање побуњеника из јужне српске покрајине да су поступали противправно и признање Србије да су остварени услови да се њени закони и устав могу спроводити на Косову и Метохији.

    1. Da mi je tvog mozga Dule na jedni dve nedelje pa da lepo odmorim.Veče budalaštine još nisam pročitao, oni da se vrate pod ustavni poredak koji je je bio aparthejd.?

  4. Pa sta hocete da vam Srbija prizna pa cete posle preci na Crnu Goru pa na Bosnu i tako da krenete da stvarate Veliku Albaniju, samo sanjajte.

    1. Ovo nije normalno , koliko nerazumevanje i sebičnost kod našeg naroda . Dali neko razmišlja o narodu koji živi na Kosovo . Kad će oni živeti normalno . Nikad pored ovih ludaka od političara . Dali treba naša deca opet da ratuju sa NATOM , da bi nam silnici dokazali da smo izgubili Kosovo . Opšte ludilo

      1. Nije ovo srednji vek pa da se ratovima gube teritorije. Medjunarodnim pravom je zabranjeno prekrajanje granica a Kosovo i Metohija su deo Srbije. Kada bi sada ratovima se osvajale zemlje onda bi Ameri pola sveta okupirali, a druga polovina Indija, Rusija, Kina… Nego takvi kojima je znanje na nivou nekog šipca iz brdskog sela i misle da je Kosovo republika. Okupiran deo teritorije Srbije će jednog dana biti i vraćen pod naše teritirije.

  5. Još jedna skandalozne i provokativna provokacije Avdulaha Hotija, nije jasno koliko puta treba da ponavljaju ovakve gnusne stvari da bi gospodo iz EU shvatili gde je problem. Na ovaj način se otežava put ka normalizaciji odnosa.

    1. Zna Evropa gde je problem, od početka. Ali njima je potrebna saglasnost Srbije danas da ih za 100 godina ne bi sudili za bombardovanje, štetu, izgubljenu dobit, izgubljene živote,… A taj momenat će doći sigurno, zato i ne treba ništa potpisivati ili pregovarati. Nama ni EU ne može doneti bolji život ako sami to ne uradimo, primeri su na našoj istočnoj granici.

  6. Srbija će nastaviti da ulaže napore za oču anje mira i sigurnosti,ali neće dozvoliti da njen narod bude ugnjetavan!Srbija ne želi i ne dira tudje!Srbija isključivo želi svoje KiM!

  7. Hoti malo previse letis visoko. Zaboravljas da si na okupiranoj zemlji od strane zapadnih fasista a da si ti njihov sluga. Probudi se ne sanjaj stalno. Kosovo i Metihija je srpska pokrajina i tako ostaje. Sve druge opcije odbaci. Moli se bogu Vucicu da mozes da tako mislis ali posle Vucica doce drugi srbin malo veci srbin koji ce ti reci njet.

  8. Drugovi Albanci, kao što vi nećete „Republiku Srpsku“ na Kosovo*, tako isto Srbija neće „Republiku Srpsku“ u Srbiji.

    E a kad Republika Srpska postane nezavisna država, tada ćete i vi moći da tražite isto to za vas od Republike Srbije.

    Ili ako vas ima 25% u Makedoniji a tamo ne traži da dobijete državu, kako zamišljate da vas 10% u Srbiji ima pravo da traži drđavu? Na osnovu kog presedana?

    1. Kosovo je bilo konstituivna federalna jedinica u bivsoj SFRJ, sa svojim granicama, institucijama, ustavom, policiju, civilnom zastitom, vrhovnog suda, ravnopravom glasa kao federalna jedinica sa ostalim federalnim jedinice, i srbija prema ustavi nije imala nikakve prave na Kosovu.
      Medjunarodni sud pravde se oglasio da nezavisnost R. Kosova nije u suprotnosti rezoluciju 1244 i medjunarodnog prava.

      1. @Dardan

        Sve sta si napisao je neistina. Cemu te neistine kada se sve moze proveriti? Kosovo i Metohija je bila jedna od dve autonomne oblasti u okviru Srbije. Druga autonomna oblast je bila Vojvodina. Jugoslavija je imala 6 federalnih jedinica i sve one su postale priznate drzave sa clanstvom u UN-u. Bedinterova komisija se na pocetku raspada Jugoslavije jasno izjasnila da samo republike imaju pravo na samostalnost i da republicke granice postaju medjudrzavne granice. Imas ustave NRJ, SFRJ, SRJ i i nigde autonomne pokrajine nisu oznacene kao federalne jedinice nego kao deo Srbije. Sto se MSP-a tice, MSP se izjasnio da sadrzaj teskta deklaracije o nezavisnosti koji je donela grupa ljudi, ne krsi medjunarodno pravo kao sto ga ne krsi i bilo koja druga deklaracija koju je napisala grupa ljudi, iz prostog razloga jer takve deklaracije nisu u nadleznosti medjunarodnog prava. Svako moze da napise kakvu god hoce deklaraciju. Medjutim, MSP NIKADA nije doneo presudu da je albanska nacionalna manjina imala pravo na otcepljenje dela Srbije ili da ta otcepljena teritorija ima legimitet. Sama cinjenica da su prosle decenije a da nije doslo do medjunarodne legalizacije te tvorevine na Kosovu, da nema clanstva u Un-u ni ostalim medjunarodnim organizacijama, dovoljno govori. Onima koji znaju da saberu 2+2. Sta tek reci za svojatanje Dardana? Ne postoji ni jedan validan dokaz da danasnji Albanci vode poreklo od Dardana ili od bilo kog drugog ilirskog plemena. Nije vas nekada sramota sto vam je skoro sve bazirano na izmisljotinama i muljanju? Trebalo bi.

  9. Kakav nonsens, pa šta ima više da se sporazumevamo, ako vas priznamo? Očigledna je politička nezrelost institucija u Prištini, koji pod dijalogom, podrazumeva zadovoljenje interesa samo jedne strane.

  10. A vi nama za uzvrat nudite, da priznate nas? Hoti se previše zaigrao, i njegove želje će ostati na nivou maštanja.

  11. Izgleda da Hoti meša pojam dijalog, sa pojmom ucena, ali to je sasvim očekivano od nekog ko predstavlja Prištinu.

  12. Priznanja sigurno neće bit, a posledice ćete vi da snosite za nepoštovanje Srbije i srpski zakona na Kosovu, jedilno idite tamo onim koisu vas priznali oniće vam na svojoj teritoriji dat državu.

  13. Ne rešavanjem ni jedne tačke sporazuma gde se traži neko odricanje ili ustupak, a posebno nama najbitnije – Zajednice Srpskih Opština, dokazuje da se Avdulah Hoti zapravo ne razlikuje od svojih prethodnika u načinu vođenja dijaloga sa Srbijom.

  14. Da Kosovo prizna Srbiju??? Svasta! Prvo, to je teritorijalni deo Srbije. Drugo, vas gazda su SAD, ne smete da zucnete bez njih. Oni su vas stvorili jer Milosevic nije hteo da se im se prikloni, ostao je veran Rusiji. Trece, da ne biste propali, stalno dobijate pomoc od Amerike i Evrope. Vi hemate industriju, poljoprivredna grana vam je nikakva. Sve uvozite iz Srbije, Makedonije… Ako vam se zavrne slavina, pocece neredi i haos. Trebate im samo zbog geografskog polozaja. I ni za sta vise! SKROZ STE NEBITNI!

    1. Kosovo je deo Srbije, po srbima ali ne za albance, na tom smislu Kosovo ima svoje granice, policiju priznata preko 100 drzava ako ne prizna Srbija a sta onda-nista !

    2. Drage Komšije!
      Vi treba da se opredlite, o čemu prićate! O prošlosti, o sadašnjosti, ili o budučnost!
      O prošlosti…bili ste 100 godina/puta o povljnijoj situaciji, da se rešite kosovskog problema (otarasiti se“šiptara“), niste uspeli!
      Razlog: nije vaše bilo! Jaka pripremnos Albanaca da se žrtvuju za svoju Domovinu!
      Sadašnjost! Kosovo je nepvratno nezavisno! Imaju svoju Policiju, svoju Armiju, najvažniji razlog,! pripremnost da ginu sve do zadnijeg za svoju domovinu!,
      Budučnost! Svakog dana biče jačiji, u svakom smislu, u četiri Države su faktor!, prema tome!
      I vi, i mi, treba da se opredelimo. Za dobrosusedstvo, za kvalitetnu konkurenciju, koooeraciju za dobrobit svakog pojedinca bez obzira, koje nacije, ili vere dolazi on!
      21-vi je Vek! Samo budala misli kako če za 50 ili 100 Godina ponovo preuzeti Kosovo!!! Večina vih koji ovo piše neče tada biti živ, a koko može da preuzme odgovornost u ime tih novih genaracija…dali če oni da ratuju! Stupid!
      Rajo manite se toga, dajte ako je imate, neku ideju, kako da zivimo bolje obe stran…dost bullshit, ionako ništa od vas ne zavisi!
      Pozdav iz komšiluka! RKS

      1. @Fatmir Vokshi

        Drage komsije, imate Albaniju te se tamo igrajte drzave, to vam je domovina. I to poluprazna domovina sa nekih milion stanovnika manje u zadnjih dvadesetak godina. Srbiju, Makedoniju, Grcku preskocite posto moze da vam se ozbiljno obije o glavu kada vam sponzori nadju drugu zanimaciju. Svo to „mi smo bitan faktor“ je u tome sto imate pojedine zemlje iza sebe dok sami, ni sada, kao ni ranije, niste nikakva sila, ma sta fantazirali. Setite se kako ste prosli svaki put kada su sponzori otisli, bilo da su to bili Turci ili Nemci. I tada ste mislili da ce sve ostati isto sledecih 100 godina. Smanjite dozivljaj, dalje sape od onoga sto nije vase, prestanite da svojatate tudje kao sto su srpske crkve na Kosovu ili oni siroti Iliri. U Srbiji, Makedoniji treba da imate ono sto ste dali Srbima, Makedoncima i Grcima u Albaniji i nista vise od toga. Tako ce se ziveti bolje.

  15. Šta ima bre vi da nas priznajete, kada je Srbija priznata zemlja, a vi prebeglo pleme iz Albanije, pitaj tvog dedu i pradedu, odakle su bežali na Kosovo!!!.

        1. Jedino su srpski akademci imali publikacije i knjige kako da se istjeraju arnautasi od Nisa pa do Skopje i dalje, i kako da se kolonizaraju citavo ove podrucja sa srpskim kolonistima. Srpski drzavo tvorci su to naravno detaljno sproveli , na Kosovo mada je bilo puna uradjeno ipak nisu uspeli.

          1. Da, srpski akademici su imali publikacije kako da se isele nezakonito i nasilno, od Turaka naseljeni, Arnauti. Za razliku od vas Albanaca koji ste imali i publikacije kako da proterate Srbe starosedeoce, imali ste i efikasan rad na terenu i zaledjinu svakog okupatora koji se ovde pojavio. Turci su vas naselili a vase otimanje su ucvrstili Austro-Ugari, kasnije fasisti i nacisti ( ko je ono imao SS Diviziju Skenderbeg?) , komunisti… Te je tako danas teritorija Kosovo temeljno ociscena od Srba i nasilno albanizovana. Slicno se dogadja i u Makedoniji. Ali svemu dodje kraj, te tako i vasem sirenju i otimanju tudjeg.

Ostavite komentar


Politika

Milica Đurđevič Stamenkovski uoči sednice Skupštine o vladi: Uneću novu energiju i zahvalna sam mandataru i predsedniku na prilici da budem najmlađa ministarka 8

Milica Đurđevič Stamenkovski uoči sednice Skupštine o vladi: Uneću novu energiju i zahvalna sam mandataru i predsedniku na prilici da budem najmlađa ministarka

Milica Đurđević Stamenkovski, liderka Zavetnika i kandidatkinja za ministarku za brigu o porodici i demografiju, uoči današnje sednice Skupštine na kojoj će se raspravljati o novoj vladi, zahvaljuje se mandataru, Milošu Vučeviću, i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, na prilici koju su joj pružili.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.