Hrvatski ministar pravde odbio izručenje Morine Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ne treba se traumirati zbog ovakve odluke hrvatskih vlasti. Ja sam od samog početka znao da, uprkos odlukama suda, ovaj „hrabri“ Albanac neće biti izručen Srbiji. Moramo da shvatimo da su svaka srpska nesreća i šteta za Hrvate, oduvek predstavljali neverovatanu sreću i dobitak. Sa tim saznanjem treba prekinuti bilo kakva retorička prepucavanja. Reči su suvišne. Prisustvujemo svakodnevnim igrama i poniženjima, koje mi, kao narod i država, doživljavamo od država i ljudi, čije su grudi poplaveli od silnog demokratskog busanja i poštovanja zakona. Jednostavno, treba primeniti reciprocitet. To je svetinja. Kako u pojedinačnim odnosima tako i u odnosima država. Po poternicama hrvatskog INTERPOL-a ne treba postupati, čak i kada se radi o najvećim kriminalcima. Niti po poternicama drugih država, koje su se uživele u ulogu nadnaroda i nadnacija, svrstavajući nas Srbe u narod niže kategorije. Samo, unapred treba upozoriti pojedince u Srbiji, da ovaj „rat“ nije započela Srbija, jer ovde postoji jedan broj ljudi, koji ima defekt zvani „zamena teza“. Danas svi govore da je SM rasturio Jugoslaviju, zaboravljajući da su nemiri i rastur države počeo od zauzimanja granica u Sloveniji i ubistvom nenaoružanih golobradih mladića u uniformama JNA. Da se priča ne ponavlja, treba dobro zapamtiti ko je počeo sa ovakvom „igrom“. Ko ne poštuje sebe, ko ne insistira na reciprocitetu, neće biti poštovan ni od drugih.

  2. Zaprešić, predivno zagorsko prepodne. Dan idealan za druzenje sa porodicom. Morina upravo objašnjava raspored sedenja na pikniku za 1i maj. Svi sedoše sa markerima i bojicama da prezalogaje malo litosa(tuđeg naravno). Kad Ismail zabrinut reče. „Ovu velikoalbanski stolnjak poditno ajurirati sa: Cicilijom, Led-kadom, Zabljakom i Solun-darom i pa da onda bude da ima mesta za sve“

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.