I Demokratska stranka u Kragujevcu obeležila godišnjicu Đinđiđevog ubistva 1Foto: GrO DS Kragujevac

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu i ove godine je sa ponosom i poštovanjem odao poštu dr Zoranu Đinđiću, na godišnjicu njegovog ubistva. Pored spomen ploče Zoranu Đinđiću u ulici koja nosi njegovo ime venac je položio Ivan Dubljanin predsednik GrO DS Kragujevac i kandidat za poslanika na listi „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Po Dubljaninu ono što razlikuje ovogodišnje od nekih prethodnih podsećanja na Zorana je činjenica da su danas u kampanji, za koju duboko veruju da će dovesti do promene vlasti u Srbiji.

– Uvereni smo da bi i Zoran da je živ doneo odluku da izađe na izbore i porazi ovaj nedemokratski režim, uprkos mahinacijama, pritiscima, izbornom inženjeringu i svemu ostalom čemu je režim pribegao da bi sačuvao vlast. Jednom, predvođeni Zoranom, pokazali smo da je i u takvim uslovima moguće pobediti, rekao je Dubljanin posle polaganja venca.

Danas, ističe on režim je učinio sve da građanima Srbije ubije nadu u mogućnost promena.

– Uz pomoć medija koje drži pod svojom kontrolom, agencija za istraživanje javnog mnjenja koje plaća da kreiraju lažnu sliku, režim svakodnevno uverava građane da je borba uzaludna. Pokušava da nas ubedi da na dan glasanja ostanemo u svojim kućama, jer ne možemo da promenimo ništa, tvrdi on.

I Demokratska stranka u Kragujevcu obeležila godišnjicu Đinđiđevog ubistva 2
Dublljanin sa osnivačima DS-a u Kragujevcu Foto: GrO DS Kragujevac

Ali, siguran je da stvari ipak stoje drugačije.

– U Srbiji se akumuliralo ogromno nezadovoljstvo zbog načina na koji ova kriminalizovana i korumpirana vlast upravlja državom. To se vidi i oseća na svakom koraku. Građani su spremni da raskinu lance laži i prevara, kojima su okovani. Nas je više koji vidimo i razumemo beznađe u koje je gurnuto srpsko društvo. Znamo da je kucnuo čas za korenite promene i nećemo propustiti priliku da kažemo ovakvoj vlasti dosta, zaključio je Dubljanin.

Zato je on na ovaj dan pozvao građane da svi zajedno izađu 3. aprila na izbore i pošalju ovaj režim u političku istoriju, zbog nas samih, naše dece i Zorana Đinđića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.