I Srbi su žrtve Miloševića isto kao i Albanci

Adriatik Keljmendi, kosovski pisac i novinar, za Danas o jedanaest godina od proglašenja kosovske nezavisnosti

Ostavite komentar


  1. Nije tačno. Srbi su birali Miloševića, Albanci nisu. Tako da smo mi dobrim delom krivi za sve što nam se dešavalo. Skoro uvek kad su mogli da biraju, moji sunarodnici su izabrali najgoru moguću varijantu.

  2. Treba čuti albance. Ali pitanja novinara treba da budu profesionalnija od ovih koja su postavljena. Nema ni pomena od zločina OVK, pogroma 2004. godine, Žute kuće i izveštaja Dika Martija itd. itd.

    1. Da ga povedete kući, pod obavezno. Pošto je tako dragocen, zadržite ga što duže. Možda ćete nešto shvatiti i primiti od tih „dragocenosti“?

  3. Pitanja i odgovori ovog članka su veoma objektivni. Međutim ja imam drugo mišljenje u vezi odgovornosti Miloševića. Tačno je da za vreme njegove vladavine Srbija vodila, zličinačku i genocidalnu politiku prema drugim narodima. Međutim S. Miloševic nije bio na vlast od 1878 god. kao predsednik Srbije. Samim tim on nije kreirao zločinačku politiku Srbije. On nije vodio vojsku u bitkama. On nije promotor svega što se dešavalo u državi Jugo-Srbija. On nije odlučio da li se atentati na poznatog novinar Čuruviju, Ivan Stambolića trebaju izvršiti. On nije bio nalogodavac i izvršitelj ubistva. On je bio Portparol (=nacionalista, odnosno slepi lažov) triju Stubova Srpske politike: SANU, GENERALŠTABA vojske Ju-Srbije i UDBE Ju-Srbije.
    „Zločinačka delatnost = za pojedine se smatra kao Dragocenost“ za to je kolevka Srbija, nastala je tu i traje i dalje u Srbiju. Kome to bude ležalo, naravno po odgojnom ukusu, neka ga kao „dragocenost“ čuva u svojim viđenjima.

    1. Lepo se vaš komentar našao sa celokupnom porukom ovog teksta, a to je da su Srbi krivi za sve. Ne znam ni zašto Danas objavljuje ovakve komentare; mora da je glavešina neki Albanac.

    2. @Karajusuf

      A vi Albanci svi nevini, predobri, premoralni, nikoga napali niste kamoli proterali, samo vas zanima poezija i cvece… Ma fantasticno. Ako vi Albanci zaista verujete u te bajke i samotavravanja o samima sebi, u ozbiljnom ste problemu.

  4. Mislim da je kranje vreme da Albanci dobiju neku Nobelovu nagradu ili sve moguce nagrade koje postoje jer iz svih intervjua raznih Albanaca, politicara, analiticara, aktivista, novinara a narocito iz komentara koje pisu Albanci , prosto provejava ta neverovatna dobrota, miroljubivost, bezgresnost, moralnost, pravdoljubivost a da ne spominjemo da su i narod najstariji. Takav narod ne da zasluzjuje da dobije Kosovo nego minimum pola Evrope. Do sada od svih tih ispitanika jos nismo culi ni jednu negativnu opasku u vezi Albanaca, niko ne spominje albanske zlocine, albanski sovinizam, nacosko drustvo koje je izgradjeno na Kosovu, ne spominje se albansko suocavanje sa sopstvenim zlocinima ili sa metodama pomocu kojih su postali vecina na Kosovu. Nista. Da li je moguce da su Albanci tako savrseni i bezgresni i da li je moguce da ostali balkanski narodi nisu svesni kakav dijamnt imaju u komsiluku?

  5. Sudeci po izjavama Albanaca koje imamo priliku da procitamo, Albanci su zrtve ozbiljnog ispiranja mozga. Dobro bi bilo da se najzad suoce sa onim sta su radili i sta rade na Kosovu i prihvate sopstveni deo odgovornosti. Prebacivanje odgovornosti na Srbe i Milosevica i izigravanje moralnih gromada i nevinasca je moglo da im prodje tamo negde 90-tih ali vise ne.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.