Jovo Bakicfoto FoNet Aleksandar Mijailovic

U naporima da se predstavnici aktuelne vlasti izbore sa činjenicama o masovnosti prostesta Srbija protiv nasilja, koji je na ulice izveo stotine hiljada građanki i građana, premijerka Srbije, Ana Brnabić, u Skupštini Srbije danima poziva i proziva opoziciju zašto ne osude izjave profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu, sociologa Jovu Bakića, koji je u nekoliko navrata, govoreći o pobunama protiv režima, izjavio da će narod predstavnike vlasti na kraju juriti po ulicama.

Danas je poslanik poslaničke grupe Ujedinjeni, Janko Veselinović, osudio, kako je rekao „pozive na nasilje profesora Jova Bakića“ i zatražio od premijerke Ane Brnabić da podnese ostavku, jer je ona najviše zadužena za stanje bezbednosti i zdravlja, a ukazao je da joj ni ponašanje u Skupštini Srbiji ne daje pravo da bude na toj funkciji.

Profesor Jovo Bakić u izjavi za Danas kaže da je impresioniran.

– Impresioniran sam nacionalnim jedinstvom kojem sam skromno doprineo. Čim režim nepomenika i njegova opozicija reše problem jednog nastavnika univerziteta, rešiće sve probleme u društvu. Ne mogu, a da se tome iskreno ne radujem – kaže Jovo Bakić.

Impresioniran sam nacionalnim jedinstvom kojem sam skromno doprineo: Jovo Bakić o opozicionoj osudi njegove izjave - da će na kraju narod juriti vlast po ulicama 1
foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Na pitanje kako doživljava to što je jedna od glavnih tema tokom rasprave u Skupštini Srbije, odnosno kako razume na kraju osudu njegove izjave od strane poslanika poslaničke grupe Ujedinjeni, posle višednevnih poziva premijerke Ane brnabić, sagovornik Danasa kaže da „jedinstvo u gluposti nije redak slučaj“.

– No, mislim da je reč i o zajedničkim interesima od naroda otuđene političke oligarhije – zaključuje on.

Premijerka Ana Brnabić pozdravila je to što je Veselinović osudio Bakićeve pozive na nasilje i pozvala etičku komisiju Filozofskog fakulteta i etički odbor Univerziteta u Beogradu da uzmu u obzir njegove pozive i da ih osude, „jer on svaki dan provodi sa studentima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari