Janko Veselinović osudio pozive Jove Bakića i pitao Anu Brnabić da podnese ostavku 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Poslanik poslaničke grupe Ujedinjeni Janko Veselinović osudio je pozive na nasilje profesora Jova Bakića i zatražio od premijerke Ane Brnabić da podnese ostavku, jer je ona najviše zadužena za stanje bezbednosti i zdravlja, a ukazao je da joj ni ponašanje u Skupštini Srbiji ne daje pravo da bude na toj funkciji.

On je na sednici Skupštine Srbije o bezbednosnoj situaciji posle masovnih ubistava rekao da Brnabić ne može da „šutira mikrofon ili bilo šta drugo u Skupštini“.

Veselinović je rekao da u Srbiji nema sistema, pa zato on nije mogao ni da zakaže, i ocenio da je Vlada „motor koji je zaribao“.

On je istakao da je veza SNS sa kriminalcima dugogodišnja i naveo da je 2012. godine, nakon dolaska na vlast, SNS amnestirala 3.600 kriminalaca, a rekao je i da se u zatvorima ne radi na resocijalizaciji zatvorenika.

Premijerka Ana Brnabić pozdravila je to što je Veselinović osudio Bakićeve pozive na nasilje i pozvala etičku komisiju Filozofskog fakulteta i etički odbor Univerziteta u Beogradu da uzmu u obzir njegove pozive i da ih osude, „jer on svaki dan provodi sa studentima“.

Ona je istakla da će sadašnju vlast, kada postane opozicija, vladavina prava braniti od onih koji žele revanšizam.

Brnabić je istakla da su se članovi Vlade „borili i radili danonoćno“ i upitala da li zbog toga neki traže doživotnu robiju za njih lepljenjem plakata na vrata Vlade, i istakla „ne bojimo se sile, ne bojimo se ničega, verujemo u vladavinu prava“.

Ona je rekla da nije fizički spremna da šutne mikrofon, niti je to želela, ali da je mikrofon „pomerila i odgurnula“.

Brnabić je kazala da je prethodna valst pomilovala 1.800 terorista sa Kosova, koji su napravili pogrom 2004. godine.

Ministarka pravde Maja Popović rekla je da Veselinović ne navodi činjenice kada govori o zatvorenicima i istakla da svaki zatvorenik završava neki zanat kako bi bio koristan član društva kada izađe iz zatvora.

Popović je ukazala da se ne može uticati na psihičko stanje i na to da li će neko ponoviti krivično delo, ali da sistem čini sve što može da edukuje zatvorenike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari