Ana Brnabić poslanicima opozicije: Ne bojimo se ničega 1Printskrin RTS

Premijerka Ana Brnabić „zahvalila“ se poslaniku opozicije iz koalicije oko SSP Janku Veselinoviću što se ogradio od istupa sociologa Jove Bakića, rekavši da je jako važno da to isto uradi i univerzitetska javnost, dodavši i da se ona i SNS ograđuju od tvitova Slaviše Mićanovića Mićana, koji je ranije u javnosti slovio za šefa internet tima vladajuće stranke. Marinika Tepić, poslanica SSP, je na to replicirala zašto nema ograđivanja od pretorijanskog snimka generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića.

To što je Mićan rekao da ćemo se juriti po ulicama, to znači da je slušao Jovu Bakića, molim vas nemojte, rekla je Brnabić, a potom i pomenula intervju Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde Danasu, navevši naslov iz štampanog izdanja i nazivajući naš list tabloidom.

Predsednik vaše stranke je taj koji  u jednom tabloidu poziva na silu, poručila je poslanicima Brnabić, koja je više puta ponavljala da je spremna da snosi političku odgovornost i položi račune kako je vodila vladu.

Revanšizam ne znači vladavinu prava, svakako ćemo jednom sutra biti opozicija, to je neminonost, nas će braniti vladavina prava, ali revanšizam nije vladavina prava, istakla je, dovevši na taj način u vezu SSP sa istupima i stavovima Narodne stranke Vuka Jeremića, mada ove opozicione stranke više nisu u koaliciji.

Ne bojimo se sile, ne bojimo se ničega, nemojte da pozivate ponovo na silu i nasilno svrgavanje vlasti, poručila je Brnabić.

Osvrćući se na navode da je prilikom rasprave u Skupštini u petak, šutnula mikrofon, Brnabić je ispričala da se nažalost ne bavi fizičkom aktivnošću od 2016. kada je postala ministar, dok je pre toga imala stabilan život, dobru platu i vežbala je tri puta nedeljno.

Nerado ću priznati da ne bih mogla ovaj mikrofon da šutnem ni sedam dana da me stavite da vežbam, jesam ga pomerila i odgurnula, šutnula ga nisam, rekla je premijerka.

Jesam, odgurnula sam mikrofon, a vi ste bili u koaliciji Savez za Srbiju, u koaliciji onih koji su fizički čupali mikrofon, nisu ga odgurivali, koliko se sećam (Vojislav) Šešelj nije prihvatio da bude u tom sazivu, navela je Brnabić, podsećajući na raniju opozicionu koaliciju u kojoj su bile i Dveri Boška Obradovića.

Na to je zbog dobacivanja iz klupa, predsedavajuća u tom trenutku Skupštinom, Snežana Paunović iz SPS, smirivala situaciju, da bi se rasprava nastavila.

Ovde objašnjavam političko licemerje, dakle nije smetalo kada je neko iščupao mikrofon, taj neko je i nosio vešala na Terazijama, i to vam takođe nije smetalo, nastavila je Brnabić.

A kad smo već u ovom trenutku iskrenosti i slaganja, na tri mesta od vas sedi poslanik koji je javno pozivao na moje silovanje, pozvao je i lepo sročio taj tvit, treba izmeriti karaktere, treba staviti zarez i tačku, to nije bio afekat, nego iskrena želja, mržnja i mizoginija, vi ste dozvolili da takav čovek sedi u poslaničkoj klupi, ajde kada pričamo o nasilju da to raščistimo, navela je Brnabić ciljajući na Željka Veselinovića, iz sindikata Sloga, koji je u koaliciji oko SSP.

Na to je replicirala Marinika Tepić, šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni i potpredsednica SSP, sa pitanjem o generalnom sekretaru vlade Novaku Nediću.

„Gospođo Brnabić, lično sam se oglaslla i ogradila od tvita Željka Veselinovića gde vas vređa i vrlo dobro to znate. Danima insistirate na osudi napada na Dejan Vuka Stankovića, da li ste vi osudili napad na devojku koja je nosila transparent o femicidu na prošlom protestu Srbija protiv nasilja, a imate čoveka koji je napao Ilija Vuksanović. Da li je on priveden i zašto niste smenili Novaka Nedića, vašeg generalnog sekretara Vlade“, pitala je Tepić.

Na to je Ana Brnabić odgovorila da će svako ko je činio bilo kakvo nasilje biti priveden, da u Srbiji vlada pravo i institucije, a da su oni koji pozivaju na nasilje, ti koji su u opoziciji.

Borba protiv nasilja, je borba protiv svakog nasilja, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari