In je danas biti uz Gorana Markovića, ceni SNS Kragujevac 1Foto: GrO SNS Kragujevac

Članovi Srpke napredne stranke iz Kragujevca, i danas su se oglasili povodom medijskog slučaja redtelja Gorana Markovića, reagujući na saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke po tom pitanju.

„Povodom jučerašneg saopštenja kragujevačkih ’narodnjaka’ (kako im tepa jedan od njihovih omiljenih apologetskih dnevnih listova – naš, prim. prev.), želimo da pojasnimo neke izvrnute činjenice iz pomenutog ’priopćenja’, a u vezi sa serijom odbranaških nastupa vezanih za ’slučaj Goran Marković’, stoji u saopštenju kragujevačkih naprednjaka.

Po njima, kao prvo, nije reč ni o kakvom napadu, već o reakciji na izjavu pomenutog „redatelja”. Što se u političkom životu ne bi moglo smatrati nikakvim neprimerenim činom, već, najblaže rečeno, očekivanim postupkom, pogotovu s obzirom na sadržaj Markovićeve izjave.

„Kao drugo, nije Nikola Dašić reagovao kao gradonačelnik, već kao političar i visoki funkcioner Srpske napredne stranke. Pošto je gospodin Dašić sasvim svestan da je on prihvatio odgovornost da bude gradonačelnik svih Kragujevčana, pa čak i onih koji su spremni da na njega odapinju najotrovnije strele, kao što su to ponovo u nedelju učinili”, tvrdi kragujevački SNS.

Dalje, kako kažu „nije g. Dašić ’napao’ reditelja Gorana Markovića, već Gorana Markovića, političara (u pokušaju). Jer je njegova izjava bila sasvim politička, a ne njegov ’umjetnički dojam’. Uz dramske metafore. Jer dramski umetnici vole da drame.
I da ne nabrajamo dalje, suvišno je” zaključuju oni.

Ali, i dodaju da nije, međutim, suvišno istaći da je ovakvo saopštenje Vukovih pristalica razumljivo.

„Jer, koliko pamtimo skorašnje izjave njegovih bliskih saradnika, oni bi trebalo da na organima svoje stranke demokratski odluče da li da svoje ’pristaše’ pozovu da izađu na referendum i da li da zaokruže Da ili Ne, upitači su se članovi GrO NS Kragujevac.

E, tu je po njima problem.

„Ako ne izađu na referendum ili ako glasaju protiv akta o izmenama Ustava koji je, inače, sugerisala EU, a Venecijanska komisija podržala i ocenila kao iskorak napred, a sve u okviru poglavlja o vladavini prava, s čim će pred svoje gazde? Na koje su se malo ljutnuli u pregovaračkom procesu o izbornim uslovima…tj ne ide sad da još dosole na ranu.

A ako, ipak, odluče da izađu, to bi, de facto, značilo da priznaju ustavne amandmane koje je usvojila Narodna skupština Republike Srbije koju oni smatraju i nelegalnom i nelegitimnom, jer priznaju samo sud svoje partije” stoji u saopštenju SNS Kragujevac.

Kako oni smatraju, „da bi izbegli ovu temu o kojoj još vagaju (i vagaju, i vagaju…), oni se bave Nikolom Dašićem”.

„A i ovih je dana veoma IN stati uz Gorana Markovića. Pa, k’o vele, da se i oni prikače. Možda je Marković budući predsednički kandidat, ko zna. Ili bi neki voleli da jeste. Pošto traže nestranačku ličnost. Jer rasne političare nemaju. Kao što nemaju ni politiku. Barem ne onu koja je prihvatljiva većini građana Srbije. U šta će se početkom aprila ponovo uveriti.” zaključuju kragujevački naprednjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari