Informacija da sam imenovan za savetnika premijera Kosova, Aljbina Kurtija je samo do pola tačna: Petar Miletić, bivši potpredsednik Skupštine Kosova za Danas 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Informacija koja je objavljena je samo do pola tačna. Ja sam imenovan za spoljnog konsultanta Aljbina Kurtija, a ne spoljno-političkog, finansiran od strane Vlade Nemačke, preciznije ministarstva spoljnih poslova Nemačke za pitanja zajednica – kaže u pisanoj izjavi za Danas Petar Miletić, bivši potpredsednik Skupštine Kosova.

On je tako odgovorio na pitanje Danasa o njegovoj novoj funkciji koja je imala odjek u ovdašnjoj javnosti, te naznačio da ne bi dalje ulazio u pojašnjavanja jer će, kako kaže, imati samo savetodavnu ali ne i odlučujuću ulogu u donošenju odluka.

Faksimil odluke Kurtija o imenovanju Miletića, u kojoj se navodi da su dužnosti i odgovornosti savetnika regulisane Uredbom kosovske vlade za oblasti administrativne odgovornosti kabineta premijera i ministarstava, objavio je portal na albanskom demokracia.com.

Podsetimo, Petar Miletić je 2012. godine bio potpredsednik kosovske skupštine ispred Samostalne liberalne stranke.

On je te godine osudio akciju pokreta Samoopredeljenje na graničnim prelazima Merdare i Bela Zemlja.

KoSSev je objavio i link ka izjavi Miletića iz 2016. godine, kada je rekao da Zajednica srpskih opština nikada nije morala da dođe na dnevni red, jer „kosovski Srbi i bez ZSO imaju dovoljno zaštite u kosovskom ustavu i kosovskim podzakonskim aktima“.

Petar Miletić je kao član Predsedništva Pokreta slobodnih građana 2020. godine, nakon izbora, podneo je ostavku na funkciju u tom pokretu.

Miletić se na ovaj korak odlučio, kako je rekao, zbog svega što se dešavalo tokom izbornog procesa i u postizbornom periodu.

Podneo sam ostavku na funkciju člana Predsedništva PSG iz odgovornosti prema lošem izbornom rezultatu.

– Zagovarao sam izlazak na izbore, bio sam šef izbornog štaba i nakon poraza mislim da je u redu da snosim odgovornost – rekao je tada Miletić.

Tada je ostavku na funkciju predsednika PSG podneo i glumac Sergej Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari