Inicijativa: Ratni zločinci nisu naši heroji

Ostavite komentar


  1. Ratni zlocinac je veoma teska opruzba pratio sam dogadjaje.tih teskih godina i moje misljenje da su Srbi platili cenu za sve nemile dogadjaje na Balkanu . Mladi ljudi koji su na tom skupu optuzivali svoje ofocire da su ratni zlocinci smatram da je sramotno i tuzno ali Vi Srbi ste jedini u Evropi koji tako nesto mogu da organizuju isporukom Vaseg tadasnjeg Predsednika Holandiji ce uci u Istoriju vase Srbije

  2. Pojavljivanjem u javnosti sa osuđenim ratnim zločincima ministar vojni Julin je izgubio svako moralno pravo da o bilo kome,npr. Gotovini,Čermaku,Markaču,Haradinaju ili Tačiju govori u negativnom kontekstu ! Oni nisu ni suđeni ni osuđeni(isto su branili svoju državu ili narod) kao Šainović i Lazarević,ali su za srpske političare zločinci,dok su srpski osuđeni zločinci,u stvari,heroji ?! Srpski političari optužuju druge za prekrajanje istorije a sami to besramno rade ! Julin kao da se trudi da napravi glupost kad god može i tako daje materijal za medije u okruženju. Sutra će zajedno sa ministrom Dačićem bez pardona,"čiste" savesti, pljuvati po susedima zaboravljajući na svoje postupke !

  3. To što vlast uznosi ratne zločince govori o tome da je sama vlast sklona zločinu. Na njenu žalost, nije dovoljno silna pa da krene u otvoreni i divljački obračun sa neistomišljenicima. Plaši se sukoba sa hrabrom i odlučnom manjinom časnih građana. Pa se obračunava mučki, iza leđa, kukavički.

  4. U Nemackoj posle drugog svetskog rata dugo se cutalo o zlocinima fasista, sve dok njihov adeca nisu sanala sta su ocevi uradili Jevrejima. Tek tada je pocela osuda njihovih zlocina.

  5. Sve bi bilo u redu kada ne bi bilo ekstremnih dvostrukih arsina i kada bi se ovi isti "premladi" setili i stpskih zrtava i malo objekyivnije sagledali stvari. Za tango je potrebno dvoje setite se.

  6. Sve dok se ratnim zločincima ne budu nazivali i on i koji su rat ne zločine činili i nama Srbima. Niko nema pravo da nam čita lekcije pogotovo on i koji govore o prisilnog deportaciju oko 800.000 Albanaca koji su se kao po komandi svi vratili već 10.06.1999.god. i uselili i zaposeli stanove, kuće i imanja proteranih 250.000 Srba i Roma od kojih se evo već 18-ta godina niko nije vratio. Pravda je slepa – ali čini mi se da ova zabluda deca ipak vire na jedno oko ko je ne vide da su upravo oslobodili Nasera Orića i da moramo da pregovaramo sa bivšim teroristima i srpskim dželatima, čije su ruke do lakata krvave sve za rad mira i mogućnosti života dostojnog čoveka. P.S. Što se tiče gen. Lazarevića sam je kriv što je svuda sa sobom vodio Nika Peraja, kapetana vojske SRJ, Albanaca katolika koji je ucenjen svedočio u Hagu na strani optužbe. Ali Nikola Šainović još nije odgovarao za organizovanje ubistva šest srpskih mladića u kafiću Panda u mojoj Peći.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.