Insajder: Nabavka automobila, mobilnih telefona… preko tendera za izgradnju autoputa

Ostavite komentar


  1. krao djilas, krala opozicija, samo kada nije krao vucic i njegova svita. uobicajeno u svetu da firma koja izvodi radove i da ih daje koridorima i kome sve ne. to je mozda uobicajeno u siriji, libiji, venecueli, saudijskoj arabiji ali u normalnim zemljama ne.

    1. Tako je boky, i kad je praksa u takvim poludržavama ide se da se auto obezbezdi za nadzor ne za investitora! Investitor daje pare, znači može da kupi i auto valjda.

  2. uobicajeno da izvodjac kupujr automobile investitoru (10 komada?). nije uobicajeno ali se dogadja da izvodjac obezbedjuje automobil za glavnog nadzornog organa koji je obavezan da isti vrati izvodjacu u ispravnom stanju nakon zavrsetka posla.

  3. Ovo samo potvrđuje moju pretpostavku da u kasi države Srbije ima dovoljno novca, možda i previše, samo se sa njime loše upravlja. Pare se arče na sve strane, šakom i kapom. Ti takozvani tenderi su mehanizam za krađu a ne za stvarno izvršenje nekog posla. Puteve rade na sve strane a izvršeni radovi katastrofalni. Valjda je dil da se isti put radi bar jednom u dve godine. Kontrole izvršenih radova ni na vodiku. Nadzorni organ gluv i slep. Ma nije to korupcija, to je čist lopovluk. Poslednji primer koji sam video je kružni tok kod Resnika. Prilazni put nije izdržao ni mesec dana. Puko ko bas. Valjda to tako treba.

  4. Nije tačno da je uobičajna praksa da se u međunarodnim ugovorima predviđa obaveza, da izvođač za investitora obezbeđuje automobile i druga sredstva. Postoje ugovori da EPS obezbeđuje stanove, kola i druga potrebna sredstva za strane isporučioce opreme, dok traje njihova montaža.

  5. Ovo je tezak kriminal! Ove hajduke treba ekspresno oterati sa vlasti i smestiti na dugogodisnje robije uz konfiskaciju celokupne imovine,

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.