Istraživač CEP: Dobrosusedski odnosi kao nužan preduslov članstva u EU

Ostavite komentar


  1. Pa ako je to uslov, kako su Slovenci a pogotovo Hrvati ušli u tu zajednicu? Ne mogu da prihvatim činjenicu da su svi oni koji su na ovaj ili onaj način podržavali Hitlera i nacizam, taj isti nacizam koji se najviše povampirio u bivšim sovjetskim zemljama i što je za mene koji sam učio Titovu istoriju, najviše iznenadilo ponašanje Poljske, tako da se sada spravom pitam zašto su nam ispirali mozak. Nažalost ispiranje i dalje traje i to ne samo kod nas. Ako želimo temeljne promene kod nas a i u ostatku sveta istorija nas je bar to nadam se naučila, to se radi samo na jedan način.

  2. Nekoliko sela oko Dimitrovgrada i Bosilegrada u kojima živi bugarska manjinska zajednica se žali, pre svega, na ekonomske prilike i potencijale u ovom regionu a ne na odnos društva i institucija prema ovoj manjini. Za to vreme Bugarska uopšte ne prepoznaje, i ne priznaje srpsku manjinu u Bugarskoj s obrazloženjem da nije koncentrisana regionalno pa je, valjda, zato i nema?!

  3. Citat: Istraživač CEP: Dobrosusedski odnosi kao nužan preduslov članstva u EU
    Komentar: Za da se grade dobrosusedski odnosi treba da znas KO SU TI SUSJEDI. Srbi indoktrinisani suskom ortodksizmom ne znaju to. Ne znaju ni povrsinu svoje drzave. Ne znaju ni broj stanvnika svoje drzave. Ne znaju da njihova Srbija koja je model 2006 (nastaje kao drzava 2006-te kao najkrajniji produkt raspada YU) nije nikada imala za JSP drzavu Kosovo koja napusta YU jos 1999.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.