Ivica DacicFoto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić glasao je jutros u 7:06 na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, na biračkom mestu u Mesnoj zajednici „Dedinje“, u beogradskoj opštini Savski venac.

Dačić je bio prvi glasač na tom biračkom mestu.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas je, nakon što je glasao na referendumu o promeni Ustava u oblasti pravosuđa, izjavio da je veoma bitno da građani izađu na referendum jer se odlučuje ko će raditi u pravosuđu.

„Ukoliko građani potvrde ustavne promene, zakonodavna i izvršna vlast neće imati više ništa sa sudskom“, rekao je Dačić novinarima posle glasanja na biračkom mestu u Mesnoj zajednici „Dedinje“.

On je rekao da su se dosadašnje primedbe na deo Ustava o kome se danas glasa uglavnom odnosile na to da je potrebno izvršiti depolitizaciju pravosuđa.

Naglasio je da se amandmanima o kojim se danas glasa uopšte ne menja deo Ustava koji se odnosi na Kosovo i da je isključiovo reč o načinu na koji se biraju sudije i tužioci.

Dačić je rekao da se referendumom ova vlast odriče prava da bira sudije i tužioce i da se to do sada nikada nije desilo.

Dodao je i da je promena Ustava nužan preduslov na putu Srbije ka Evropskoj uniji i da bez njih nema daljeg napredovanja prema evropskim integracijama.

Sve vesti koje se odnose na današnji referendum možete da pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari